Головна » 2011 » Декабрь » 28 » Потепління б'є рекорди
09:42
Потепління б'є рекорди
  Москва, потепління, рекорд, температураУ Москві за останню добу побито відразу два температурних рекорди, повідомляє РБК. Абсолютний максимум для 26 грудня за всю історію спостережень склав +3,6 ° C. Попередній рекорд становив +3,4 ° C. Він був встановлений в 1980 році і повторений в 2009 році. Потім 27 грудня було зафіксовано рекордне підвищення температури - до +4,1 ° C. До цього найтепліше 27 грудня (+3,3 ° C) було в 1898 році.
  Зазначимо, що цього року рекорди тепла побиті не тільки в Москві, але і в Санкт-Петербурзі, Твері, Брянську, Смоленську, Тулі, Володимирі та Калінінграді. У північній столиці стовпчик термометра піднявся до позначки +6,6 ° C, найтепліше зараз у Калінінграді, +9,2 ° C. Аномальне тепло обумовлено величезним антициклоном, що зародився над Атлантикою. Він викликав урагани в Норвегії та шторм в Естонії. Останній змусив відмінити авіарейси і залишив без електрики близько 58 тис. жителів країни.
  У Санкт-Петербурзі 26 і 27 грудня теж спостерігається штормова погода, яка триватиме ще кілька днів. Рівень води в місті може піднятися вище 2 метри, а це означає, що місту загрожує повінь. У місті закрили дамбу, пориви вітру досягають 15-24 м / сек.
  Нагадаємо, що рекордно теплою була визнана зима 2007 року. Тоді в Росії січнева температура кілька разів доходила до +8 ° C при нормі -10 ° C. А середня температура поверхні суші і моря з грудня по лютий перевищувала прийнятий за норму показник на 0,72 ° C.
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Проблеми екології | Переглядів: 2370 | Додав: wiktor | Теги: температура, москва, потепління, рекорд | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar