Головна » 2010 » Июнь » 18 » Вояж любові на три роки
16:01
Вояж любові на три роки
Стоу, морске плавання, подорож, рекордАмериканський моряк Рейд Стоу (Reid Stowe) повернувся на берег, провівши в морі більше трьох років, повідомляє BBC News. 58-Стоу увійшов до доку в Манхеттені, із завершенням вояжу довжиною 1152 дня (близько 3,2 років). Моряка привітали з поверненням подруга, 26-річна Соанія Ахмад (Soanya Ahmad), і син (1 рік 11 міс.), Якого рекордсмен ніколи не бачив. Дівчина починала подорож разом з коханим, але була змушена перервати його, дізнавшись про початок вагітності.

Подорож, яку сам Стоу називає «вояжем любові», стала рекордною за тривалістю, так що може бути внесена до Книги рекордів Гіннесса. Рейд Стоу вирушив у плавання на 21-метровій двощогловий парусній шлюпці з Нью-Джерсі, США, у квітні 2007 року. Судно було побудовано Стоу і його сім'єю 30 років тому. Воно названо «Анною» на честь матері моряка.

Перебуваючи три роки в море, Стоу коротав час за лагодженням вітрил, фарбуванням човни, йогою і написанням книги. Через супутниковий зв'язок мандрівник телефонувати та відправляти листи електронною поштою.

Тим часом, на початку серпня 2009 року завершилася інша рекордна експедиція - 24-річна англійка Сара Оутен (Sarah Outen) поодинці подолала на байдарці Індійський океан. Весь шлях зайняв 124 дні, при цьому дівчина гребла по 12 годину. на день.

А минулого тижня «Навколо світу» розповідав, як загубилася й знайшлася інша відважна морячка, шістнадцятирічна мешканка Каліфорнії. 10 червня Еббі Сандерленд (Abby Sunderland) пропала в Індійському океані. Для порятунку дівчата були мобілізовані три судна і літак. Знайшли її на наступний день на рівновіддаленій відстані 3,2 тис. км від Австралії і Африки.

Еббі Сандерленд вирушила у навколосвітню подорож 23 січня цього року. До кінця травня вона пройшла половину наміченого маршруту. Шлях відважної американки не був гладким: у квітні через технічну несправність вона змушена була зробити зупинку в Кейптауні, ПАР, так що встановлення нового світового рекорду стало неможливим. До речі, брат дівчини, Зак Сандерленд (Zac Sunderland), в 17 років став самим юним моряком, обогнувшім земну кулю.

Про кругосвітню подорож мріє ще одна дівчина-підліток. 13-річна мешканка Нідерландів Лаура Деккер (Laura Dekker) з дозволу батьків збиралася вийти в море на цілих два роки. За цей час яхтсменка поодинці планувала обійти земну кулю.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1942 | Додав: wiktor | Теги: Стоу, морске плавання, рекорд, Подорож | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar