Головна » 2013 » Декабрь » 11 » Встановлено новий світовий рекорд мінусової температури
13:06
Встановлено новий світовий рекорд мінусової температури
   В Антарктиді зафіксована найнижча температура з усіх, яка коли-небудь була на поверхні Землі.
   У 1983 році був встановлений мінусовій температурний рекорд Землі - мінус 89,2 градуса за Цельсієм. Цей рекорд побитий. Найнижча температура на поверхні Землі тепер становить мінус 91,2 градуса за Цельсієм.
   Фахівці Американського національного вимірювального центру снігу і льоду на підставі супутникових даних зафіксували в Антарктиді в районі японської дослідницької станції « Купол Фудзі » на висоті 3720 метрів над рівнем моря температуру мінус 91,2 градуса за Цельсієм.
   Однак заступник керівника Російської антарктичної експедиції ( РАЕ ) В'ячеслав Мартьянов вважає, що говорити про новий рекорд , нібито зафіксований в Антарктиці , поки рано , оскільки американські вчені використовували не вимірювання метеостанцій , а всього лише супутникові дані .
  - Супутники вимірюють так звану температуру яскравості , не можна з високою точністю встановити , як вона співвідноситься з температурою приземного повітря . Температура повітря вимірюється в певних умовах , на висоті два метри , як це робиться скрізь на метеостанціях , тому визнання рекордом якоїсь температури , отриманої дистанційно , - це нереально, - каже Мартьянов .
   Відзначимо , що відповідно з фізичними законами мінімально можливе значення температури за шкалою Цельсія одно мінус 273,15 градуса .

Фото: http://geografica.net.ua/
Джерело: http://naked-science.ru/article/sci/ustanovlen-novyi-mirovoi-rekor
Категорія: Сучасні дослідження | Переглядів: 2315 | Додав: wiktor | Теги: Дистанційний, холод, Антарктида, температура, 89, 91, рекорд | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar