Головна » 2010 » Август » 18 » На північному сході Англії оселилися південні дельфіни
13:15
На північному сході Англії оселилися південні дельфіни
ареал поширення, дельфіни, Англія    Учені все частіше помічають у північно-східного узбережжя Англії дельфінів, які традиційно мешкають набагато південніше, повідомляє Компьюлента. У числі «прибульців» - звичайний дельфін, афалін і сірий дельфін.

У той же час біломордий дельфін і звичайна морська свиня, що віддають перевагу більш холодній  воді, стали потрапляти на очі вченим помітно рідше.

Фахівці пояснюють спостережуване явище підвищенням температури моря. «Це ще одне свідчення на користь того, що звичні області розповсюдження деяких видів китів і дельфінів змінюються під впливом глобального потепління, - говорить Том Бреретон, учасник« Північно-східного проекту зі спостереження за китоподібні », який організований громадськими і науковими організаціями та установами. - Це привід для занепокоєння ще й тому, що дельфіни, які живуть у холодній воді, мають більш обмежений ареал проживання і можуть просто зникнути ».

Стривожені вчені звертаються до місцевих рибалок, курортників і яхтсменів з проханням повідомляти про кожний випадок зустрічі з дельфіном, передає Бі-бі-сі.

Джерело: http://www.livestream.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2485 | Додав: wiktor | Теги: ареал поширення, Англія, дельфіни | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar