Головна » 2014 » Июнь » 16 » Вчені: Вирубка лісів може знищити всю рибу
08:31
Вчені: Вирубка лісів може знищити всю рибу

Світові вчені побоюються, що вирубка лісів може знищити весь рибний запас. У результаті недавнього дослідження стало відомо, що зникнення лісу змушує риб голодувати.

 Вирубка лісу заподіює непоправної шкоди всім тваринам, що живуть в них і підсилює глобальне потепління. Крім того, вона може заподіяти вимирання деяких видів риб. Як відомо, в екології все взаємопов'язано, і якщо знищити один з елементів системи, то це завдасть непоправної шкоди.
 
Дослідники з Кембриджського університету вивчали особливості фауни озера Дейзі в Онтаріо, де раніше відбулася екологічна катастрофа. У 90-ті роки рослинність біля водойми була знищена кислотними опадами, однак зараз вона місцями відновилася. З'ясувалося, що відсутність дерев значно позначилося на популяції жовтого окуня. Дослідники встановили, що в тих областях, де є дерева, окуні «товщі, більші і сильніші», а в менш лісистих регіонах особини набагато дрібніші.
 
На думку біолога Ендрю Таненцапа, основна проблема полягає в тому, що останні харчуються набагато гірше, оскільки в їх раціоні не вистачає планктону, поглинаючого багату вуглецем органіку, в тому числі залишки листя, що опадає з дерев. Цей висновок може стосуватися й інших місць, де йде вирубка лісів.
 
Відомо, що прісноводні риби надають людям більше 6% споживаного ними тваринного білка і служать основним його джерелом для сімей з низьким достатком в таких країнах як Бангладеш, Індонезія і Філіппіни.

Фото: oceanology.ru
Джерело: http://www.vladtime.ru/nauka/377828-uchenye-vyrubka-lesov-mozhet-unichtozhit-vsyu-rybu.html
Категорія: Сучасні дослідження | Переглядів: 1773 | Додав: wiktor | Теги: риба, Загибель, ліси, вирубка | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar