Головна » 2014 » Октябрь » 16 » На річці Янцзи побудують заповідник для білих дельфінів
08:57
На річці Янцзи побудують заповідник для білих дельфінів

Другу за рахунком природну зону з розведення китайських річкових дельфінів планують створити в китайській провінції Цзянсу в акваторії Нанкінської ділянки річки Янцзи. Саме в середній і нижній течії річки і прилеглих озерах Дунтинху і Поянху мешкають ці рідкісні прісноводні дельфіни. Їх чисельність нестабільна, становить менше тисячі особин, повідомляє «Сіньхуа».

Перебуваючи під охороною держави, «великі білі панди» захищені від вилову та винищення. У портовому місті Нанкін природоохоронні організації розробляють комплекс захисних заходів, що включає заборону на будівництво портів, обмеження рибальства, а також контроль за швидкістю переміщення водного транспорту на території заповідника. Лише подібні вжиті заходи забезпечать збереження ссавців, які проживають на нашій планеті понад 25 мільйонів років.

Імовірно, площа нового заповідника охопить майже 90 відсотків Нанкінської ділянки річки Янцзи, що складає більше 85 квадратних кілометрів.

Фото: www.velvet.by
Джерело: http://www.gismeteo.ru/news/sobytiya/11902-na-reke-yantszy-postroyat-zapovednik-dlya-belyh-delfinov/
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2610 | Додав: wiktor | Теги: Цзянсу, Китай, природа, Нанкін, дельфіни | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar