Головна » 2011 » Ноябрь » 20 » Рибні запаси Європи можуть бути знищені до середини століття
23:11
Рибні запаси Європи можуть бути знищені до середини століття
  Європа, рибні ресурси, запаси, рибальство Якщо європейські міністри будуть і далі ігнорувати наукові дані, рибним запасам залишиться жити всього сорок років.  
   На 2012 рік запланована дорога реформа Загальної політики в галузі рибальства ЄС, але вона приречена, якщо, як завжди, будуть введені квоти, засновані не на рекомендаціях вчених, а на політичних міркуваннях. 
   Бетан О'Лірі з Йоркського університету (Велика Британія) та її колеги проаналізували, в якому ступені угоди, укладені між європейськими міністрами з 1987 по 2011 рік, були засновані на наукових рекомендаціях про загальні допустимих уловах (ОДУ - тобто про те, скільки риби можна виловлювати для підтримки її чисельності). Фахівці зосередилися на 11 видах риб (тріска, камбала, пікша та ін.) На сьогодні це найбільш повний аналіз європейського рибальства.
  З'ясувалося, що більш ніж в двох випадках з трьох ОДУ опинявся вище рекомендованого. У середньому ОДУ були на 33% вище належного.
   У риболовецьких зонах Іспанії, Португалії та Біскайської затоки ОДУ хека був на 1 100% вище, ніж у 1993 році просили вчені. З іншого боку, майже завжди слухалися фахівців політики Ісландії.
  Документ «Спільна політика в галузі рибальства» вступив в силу в 1983 році. Його ідея, ясна річ, полягала у створенні процвітаючої і стійкою рибної промисловості в єдиній Європі. Проте ця складна і дорога система виявилася однією з найменш ефективних у світі. У 2002 році її реформували, але це нічого не дало. Після 2002 року різко зросла кількість рекомендацій ввести мораторій на ловлю певних видів, але до них ні разу не прислухалися.
  Між тим, за однією з оцінок, тільки в 2003 році ЄС витратив $ 1 млрд на наукову оцінку рибних запасів і вироблення заходів по збереженню рибних ресурсів. Виходить, гроші просто викинули на вітер.
  Результати дослідження опубліковані в журналі Marine Pollution Bulletin.  
  Підготовлено за матеріалами Planet Earth.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2634 | Додав: wiktor | Теги: рибальство, Європа, рибні ресурси, запаси | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar