Головна » 2010 » Декабрь » 3 » Справжня зима в Європі
23:00
Справжня зима в Європі
зима, Європа, похолодання      Сильні снігопади порушили роботу аеропортів і викликали серйозні затори на дорогах в Північній Європі.

За повідомленням BBC News, робота аеропорту Гатвік (Gatwick) у Великобританії, аеропорту Ліон-Бон (Lyon-Bron) на півдні Франції, единбурзького (Edinburgh airport) і женевського (Geneva airport) аеропортів тимчасово припинена. З перебоями приймають і відправляють літаки аеропорти Франкфурта, Мюнхена, Відня і Праги.

У польському місті Білосток, що на сході країни, температура опустилася до -26 "З, і від переохолодження померли 8 бездомних.

У Великобританії закрилися тисячі шкіл, а поліція південного графства Суррей повідомляє, що вперше зіткнулася з такими важкими погодними умовами. У той же час на півдні і сході Франції був заборонений проїзд вантажних автомобілів - більше 7 тис. вантажівок були вимушені перервати рейси і зупинитися на ночівлю.

Німецька газета Bild повідомляє, що початок зими 2010 року стало самим холодним за кілька століть - у деяких районах країни температура впала до -18 ° С.

Через різке похолодання у Північній Європі виріс попит на газ і електрику, слідом за яким стали рости і ціни на енергоносії.

У той же час в Італії рівень води в річці Тибр, на якій стоїть місто Рим, за одну добу піднявся на 1 метр і загрожує частковим затопленням Вічного міста.

Тим часом у Москві вчора був побитий черговий температурний рекорд: стовпчик термометра опустився до позначки -23,6 'С - такого морозу 1-го грудня в столиці не було з 1931 року.

Проте, варто відзначити, що подібні погодні аномалії поступово стають звичними: на початку зими 2010 року Північна Європа також страждала від морозів і снігопадів, а літо 2010 року ознаменувався небувалою спекою в Центральній Росії. Багато вчених приходять до висновку, що світ в найближчому майбутньому очікує не глобальне потепління як стабільне підвищення температури, а дещо інше - різкі перепади температур. Надзвичайна спека буде змінюватися страшними холодами. Температура повітря в Москві і її околицях, що встановилася в останні дні, лише підтверджує ці викладки. Нагадаємо, що зараз у столиці Росії встановилися холоду близько -20 'С, а на січень і лютий синоптики обіцяють стійкі морози.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1941 | Додав: wiktor | Теги: Похолодання, Європа, зима | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar