Головна » 2010 » Май » 24 » Німецьке наукове судно Maria S. Merian буде досліджувати Чорне море
23:32
Німецьке наукове судно Maria S. Merian буде досліджувати Чорне море
Німеччина надала українським вченим можливість провести фундаментальні дослідження Чорного моря. До Севастополя зайшло німецьке дослідне судно «Марія Сан-Меріон». Фахівці Інституту біології південних морів разом зі своїми колегами з Німеччини будуть проводити дослідження за допомогою найсучаснішого обладнання.

Українські вчені отримали можливість підтвердити свої теоретичні знання новими морськими дослідженнями. Це наукове судно з Німеччини оснащене за останнім словом техніки. Протягом декількох місяців воно буде брати проби грунту, газу і води в Чорному морі.

Про таку техніку вітчизняним ученим залишається тільки мріяти. «Maria S. Merian»- найсучасніший дослідницький корабель Німеччини. Судно побудоване всього п'ять років тому. Обійшлося воно в 50 мільйонів євро - на борту декілька лабораторій, глибоководні роботи (у тому числі глибоководний робот AUV SEAL 5000), обладнання для різних проб. Група українських вчених вже провела на борту судна 10 днів. Зібраний матеріал унікальний. Дмитро Євтушенко в цій експедиції вивчав підводні вулкани. Каже, можливості «Марії Сан-Меріон» вражають.

Дмитро Євтушенко, провідний інженер відділу радіаційної та хімічної біології Інституту біології південних морів: «Сучасні пробовідбірники володіють ще й відеоканалами. Тобто видно, що ти береш. Що теж дуже важливо. Я вже не кажу про телероботів. Вони дозволяють виконувати роботу, і руками як би - маніпуляторами, оснащуються сонаром ».

Німеччина зацікавлена у науковому співробітництві з Україною. У цій країні цінують досвід і знання наших учених, і тому готові надавати найсучаснішу техніку і матеріальну базу. Німецькі дослідники дуже тепло відгукуються про спільну роботу з севастопольцями. Співпраця ведеться з 2002 року.

Ганс-Юрген Гаймзьот, посол ФРН в Україні: «Науково-дослідні кораблі такого типу мають три-чотири країни в світі - окрім Німеччини ще Франція, Японія і США. Я вважаю, це розумний підхід, при якому ми об'єднаємо наші технічні можливості та досвід зі знаннями українських учених ».

Метою даної експедиції є фундаментальні дослідження біогеохімії, мікробіології, морської геології, морської геофізики, а також океанографії. У центрі уваги учасників експедиції, зокрема, були заміри біогеохімічних градієнтів і процесів, а також дослідження метану і гідратів метану в Чорному морі.

Джерело: http://www.oceanology.ru/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1761 | Додав: wiktor | Теги: Німеччина, показники морської води, дослідження Чорного моря, українські вчені | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar