Головна » 2010 » Декабрь » 29 » Сніг паралізував Америку
10:48
Сніг паралізував Америку
www.vokrugsveta.ru
США, Канада, снігопад, Нью-Йорк, східне узбережжя       Снігові бурі на східному узбережжі США і Канади призвели до масової скасування рейсів в аеропортах і внесли хаос у автомобільне та залізничне сполучення, повідомляє BBC News.

У США через негоду було відмінено понад 2 тис. рейсів - і це в насичений Поріздв'яна період, коли багато людей поспішають повернутися додому. Вранці в понеділок після приходу стихії були закриті три аеропорти, обслуговуючі Нью-Йорк (ім. Джона Кеннеді, Ла Гардіа і Ньюарк Ліберті), а також Міжнародний аеропорт Логан в Бостоні. Багатьом пасажирам довелося провести весь день у переповнених залах очікування. Аеропорти відновили роботу до вечора, але офіційні особи побоюються, що увійти в запланований графік польотів не вдасться до кінця тижня.

У самому Нью-Йорку, де вчора за добу випав 51 см снігу, очищенням вулиць протягом усього дня займалися близько 2,4 тис співробітників комунальних служб. Але городянам все одно рекомендували не виїжджати з дому без крайньої необхідності. Багато поїзда та рейсові автобуси з Нью-Йорка також були скасовані.

Нью-Йорк опинився в епіцентрі, але дісталося й іншим районам Східного узбережжя. У Род-Айленді і Массачусетсі сніжний шторм пошкодив лінії електропередач, залишивши десятки тисяч будинків без світла. Стихія також викликала автокатастрофу в штаті Мен (один загиблий) і замела снігом два автобуси на трасі в Нью-Джерсі, в яких їхали 50 пасажирів. Їх звільнили їх з-під снігових заметів рятувальники. Режим надзвичайного стану був оголошений також в штатах Меріленд, Нью-Джерсі, Північна Кароліна і Вірджинія. Жителі південні штатів Джорджія і Південна Кароліна вперше за 100 з гаком років побачили сніг на Різдво.

Зміщується на північ шторм трохи пізніше в той же день накрив східне узбережжя Канади. У провінціях Нова Шотландія і Нью-Брансвік без світла залишилися до 100 тис. чоловік.

Наша країна в ці вихідні також випробувала на собі буйство стихії. Крижаний дощ в центральній Росії привів до серйозних наслідків: без електрики залишалися більш 400 тисяч чоловік, в Москві збої виникли в роботі аеропортів Домодєдово і Шереметьєво (понад 300 рейсів було затримано і скасовані), а також на залізниці. Як повідомив газеті «Ведомости» співробітник аеропорту «Домодєдово», на 13:00 вівторка у них затримувалися 63 рейсу. Зараз в аеропорту скупчилося 7-8 тис чоловік, що, про словами представника аеропорту, «нормально для пікового сезону».

Нагадаємо, 9 грудня обрушився на Москву снігопад вже наводив до ускладнень в роботі транспорту - правда, не таким глобальним, як зараз. Винуватець ПП, циклон «Моніка», перед цим пройшовся по Європі, викликавши там транспортний колапс. У Парижі, Франція, було паралізовано рух автобусів і затримані авіарейси в аеропорту імені Шарля де Голля. У Німеччині тисячі пасажирів змушені були ночувати в потягах, так як швидкісні залізничні колії були заблоковані снігом. У Великобританії, Франції і Нідерландах були скасовані авіарейси. У Данії уряд задіяв армію для того, щоб допомогти збиральної техніки пробитися через сніг на південний захід країни. У Бельгії пробки досягали 650 км в довжину.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2050 | Додав: wiktor | Теги: США, Нью-Йорк, снігопад, канада, східне узбережжя | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar