Головна » 2011 » Февраль » 17 » Вина глобального потепління
10:23
Вина глобального потепління
глобальне потепління, кількість опаді, Канада, снігопад, злива, дощ   Дві групи дослідників встановили, що зливові дощі і снігопади стали значно сильніше, повідомляє Associated Press. Таким чином, вчені вперше вказали на зв'язок глобального потепління зі збільшенням кількості опадів, які часто викликають сильні повені. Результати дослідження опубліковані в журналі Nature.

Перша група вчених з Канади і Шотландії розглянула сильні дощі і снігопади, що пройшли в Північній півкулі з 1951 по 1999 рік. У ході дослідження не бралися до уваги певні катаклізми, вчені розглядали найсильніші снігопади і зливи за кожен рік. У результаті, вони з'ясували, що останнім часом ці природні явища стали на 7% сильніше. І хоча, на перший погляд, цей приріст не здається великим, вчені стверджують, що це значна зміна. Коли вони підійшли до 1999 року, то досліджені ними катаклізми були дуже схожі на ті, які привели до страшних повеней в Пакистані і хуртовинам в США.

Друга група вчених з Великобританії зосередилася на повенях, що пройшли в країні восени 2000 року. Ці катаклізми завдали збитків у $ 1,7 млрд, а ця осінь стала вологою за весь час метеорологічних вимірювань. Вчення встановили, що глобальне потепління збільшує шанс подібних повеней більш ніж у два рази. Подібні дослідження зараз намагаються з'ясувати, чи мають повені в Пакистані і аномальна спека в Росії науково доведену зв'язок з глобальним потеплінням.

Протягом багатьох років вчені, грунтуючись на даних фізики і кліматології, говорили, що глобальне потепління має викликати підвищення температури та збільшення кількості опадів. Зараз дослідники вперше змогли продемонструвати сліди діяльності людини, використовуючи наукові методи. Дослідивши всі великі випадання опадів з 1950-х по 1990-і, вони запустили десятки комп'ютерних моделей - з парниковим ефектом і без нього. Тільки коли цей чинник був включений в модель, вона показувала зміни, подібні з даними учених. Тобто, всі природні фактори не можуть призвести до таких змін рівня опадів.

Нагадаємо, що дослідження 2008 року показали, що клімат змінюється швидше, ніж передбачалося, і, якщо не будуть прийняті термінові заходи, ці зміни призведуть до хаосу на Землі. Проблема в тому, що уряди не виконують планів щодо скорочення викидів, прийнятих в рамках Кіотського протоколу. Так у 2008 році, Японія повинна була знизити викиди на 6%, але замість цього підняла на 7%. Італія збільшила їх на 7,4%, Іспанія - на 59,8%. У Великобританії викиди парникових газів також неухильно збільшуються.
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2523 | Додав: wiktor | Теги: дощ, кількість опаді, злива, снігопад, глобальне потепління, канада | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar