Головна » 2011 » Август » 25 » США у небезпеці
09:39
США у небезпеці
 катаклізми, СШа, Флорида, Айрін, ураган    Жителі Сполучених Штатів, від Флориди до Південної та Північної Кароліни, готуються до найгіршого: на них насувається ураган «Айрін» (Irene), що сформувався в Атлантичному океані. Це перший ураган, який обрушиться на східне узбережжя країни за останні три роки, повідомляє Associated Press. Федеральна влада побоюються, що Айрін може затопити населені пункти і зруйнувати лінії електропередачі аж до Нової Англії (історичний район на північному сході США, включає штати Мен, Нью-Гемпшир, Вермонт, Массачусетс, Коннектикут і Род-Айленд).
  У вівторок, 23 серпня, «Айрін» ослаб до урагану першої категорії за шкалою Саффіра-Сімпсона і рухається зі швидкістю 110 км / год, повідомляє BBC News. Однак, за прогнозом Національного центру з попередження ураганів (US National Hurricane Center), вже до четверга він може знову набрати силу до третьої категорії, швидкість вітру становитиме в ньому 178 км / ч.
  Очікується, що 27 серпня ураган обрушиться на узбережжя Південної та Північної Кароліни і викличе проливні дощі і повені.
  Учора від «Айрін» постраждали Домініканська Республіка, де евакуйовано більше 11 тис. чоловік, і Пуерто-Ріко, де затоплена половина будинків і обірвані лінії електропередачі. У Пуерто-Ріко руйнування настільки серйозні, що президент США підписав декларацію про надзвичайну ситуацію.
  За прогнозами фахівців NOAA, в Атлантиці за найближчий сезон утворюється від 12 до 18 тропічних штормів, з яких 6-10 можуть стати ураганами. Що стосується Тихого океану, то там за сезон утворюється від 9 до 15 штормів і від 5 до 8 ураганів. Експерти NOAA вважають, що існує 70-процентна вірогідність того, що кількість ураганів і штормів буде нижче норми.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2690 | Додав: wiktor | Теги: ураган, Айрін, США, катаклізми, Флорида | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar