Головна » 2014 » Июнь » 4 » Урагани з жіночими іменами вбивають більше людей
07:31
Урагани з жіночими іменами вбивають більше людей

Нове дослідження показує , що урагани з жіночими іменами приносять більше шкоди , тому що люди не приймають їх всерйоз.

 Команда дослідників з Університету Іллінойсу і Університету штату Арізона проаналізувала дані за 60 років (1950 - 2012 ) про смертність від ураганів і дійшла висновку , що урагани з жіночими іменами призводять до великих людських жертв , тому що жіноче ім'я вводить людей в оману , і вони менше бояться стихії і більше ризикують.

 Щоб підтвердити ці результати вчені попросили добровольців прочитати список імен ураганів і вгадати , які з них будуть сильніші . Добровольці назвали бурі з чоловічими іменами більш небезпечними .

 Дослідник Ед Йонг повідомив у своєму блозі , що добровольці також передбачили, що бурі будуть більш небезпечні , якщо вони носять ім'я Олександр , а не Олександра , або Віктор замість Вікторії. Добровольці також сказали , що вони будуть евакуювати свій будинок , якщо ураган на ім'я Крістофер рухатиметься на них , і будуть залишатися вдома , якщо ім'я урагану буде Христина.

 Результати дослідження опубліковано в Працях Національної академії наук ( США ) , і показують , що урагани з жіночими іменами вбивають в середньому 45 осіб, у той час як урагани з чоловічим назвою вбивають тільки в середньому 23 людини.

    «Люди думають ' жіночий ' ураган не настільки небезпечний і не шукають собі притулок » , сказала Шарон Шавітт , співавтор дослідження , газеті Washington Post « Стереотипи , які лежать в цих судженнях , пов'язані з ніжним і не ворожим ставленням до жінки , люди думають , що жінки менш агресивні , ніж чоловіки ».

 

 

Фото: http://www.scitech-news.ru/2014/06/uragany-s-zhenskimi-imenami-ubivayut-bolshe-lyudej-utverzhdayut-uchenye/
Джерело: http://www.scitech-news.ru/2014/06/uragany-s-zhenskimi-imenami-ubivayut-bolshe-lyudej-utverzhdayut-uchenye/
Категорія: Природні катаклізми | Переглядів: 2400 | Додав: wiktor | Теги: Жіночі, США, небезпечні, Ім'я, ураган, смертоносні, Чоловічі | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar