Головна » 2010 » Май » 29 » Cезон ураганів в Атлантичному океані обіцяє бути дуже активним
17:05
Cезон ураганів в Атлантичному океані обіцяє бути дуже активним
  За даними експертів, в нинішньому році в Атлантиці можуть зародитися від 14 до 23 тропічних штормів. Причому, щонайменше, 14 з них переростуть в урагани. Більше того, зазначають фахівці, від трьох до семи ураганів будуть не менш ніж третьої і більше категорії небезпеки, передає ІТАР-ТАСС. Вони можуть посилитися до такої міри, що швидкість вітру в них складе близько 200 км / ч. Імовірність того, що такий ураган обрушиться на узбережжя США, становить 69%.

"Ми закликаємо всіх бути готовими до будь-якого повороту подій у найближчий час", - заявив представник Національного управління океанічних і атмосферних досліджень.

Атмосферне явище класифікується як шторм і отримує власне ім'я, якщо швидкість вітру в його епіцентрі досягає 63 км на годину. При швидкості вітру 118 км на годину і більше шторм стає ураганом.

Згідно з усталеною традицією, на рік в Національному центрі зі спостереження за ураганами в Майамі (штат Флорида) готується список з 21 імені, розташованих в порядку латинського алфавіту. В даний час назви для ураганів розписані до 2014 року.

Спостереження за ураганами в США ведеться з 1851 року, і до 2005 року тільки одного разу, в 1933 році, кількість ураганів і штормів склала 21. Зазвичай їх буває менше: 18-19 в період з 1 червня по 30 листопада.

Проте в 2005 році над Атлантикою зародилося 26 штормів, 14 з яких переросли в урагани, що стало абсолютним рекордом, а "зайві" шторми довелося називати літерами грецького алфавіту.

Джерело:  http://www.oceanology.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1687 | Додав: wiktor | Теги: ураган, Атлантичний океан, сезон ураганів, шторм | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar