Головна » 2011 » Сентябрь » 4 » Столиця Зімбабве знову найгірша
21:17
Столиця Зімбабве знову найгірша
яість життя, столиця, Зімбабве, Хараре, рейтинг   Згідно з дослідженням аналітичного підрозділу журналу Economist (Economist Intelligence Unit,), місто Хараре (Хараре), столиця Зімбабве, визнаний самим несприятливим для життя містом світу. Експерти оцінювали рівень життя 140 міст світу, виключивши при цьому зони військових дій. Перші два місця в рейтингу зайняли Мельбурн, Австралія, і Відень, Австрія, повідомляє Associated Press.
  У Хараре, які набрали 38% у рейтингу «пристосованості для життя», відбуваються регулярні відключення води та електрики, є величезні проблеми з громадським транспортом і охороною здоров'я. Рівень телефонного зв'язку і доступу в інтернет також визнаний незадовільним. Експерти зазначили, що житло в Хараре з населенням в 2 млн чоловік доступно тільки багатим, а якісну освіту можна отримати лише в приватних навчальних закладах з тієї причини, що туди йдуть кращі вчителі з разоряющихся державних шкіл.
   Втім, фінансові проблеми країни вже давно стали притчею во язицех - інфляція за 2008 рік склала чудові 231000000%, національна валюта була вилучена з обігу і продається тільки на чорному ринку як туристичних сувенірів. Коли національна валюта ще використовувалася, то на 100 мільярдів доларів можна було купити буханець хліба за умови, що «мільярдер» міг знайти її.
  В цілому, середній рейтинг міст Центральної Африки коливається в районі 50%. Для порівняння: у Західній Європі він становить 92%, а в Північній Америці - 91%. Рейтинг від 80% і вище зазвичай говорить про те, що в місті немає особливих труднощів з житлом, охороною здоров'я, освітою і транспортом. Якщо ж він опускається до позначки в 50% і нижче, то це означає, що більшість з цих послуг недоступні для населення.
  З моменту останнього дослідження Economist Intelligence Unit позиції в рейтингу радикально не змінилися. Тоді найкращим був визнаний Ванкувер, Канада. Друге місце в рейтингу зайняв Мельбурн, третє - Відень, четверте і п'яте займають ще два канадських міста - Торонто і Калгарі. Як і зараз, найгіршим містом для життя став Хараре, друге місце зайняв Дакка, Бангладеш, третє - Порт-Морсбі, Папуа - Нова Гвінея, четверте - Лагос, Нігерія, а п'яте - Алжир, столиця Алжиру.
Фото: dic.academic.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2074 | Додав: wiktor | Теги: Зімбабве, рейтинг, столиця, яість життя, Хараре | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar