Головна » 2011 » Январь » 20 » ВООЗ визначила, хто п'є більше всіх в Європі
00:24
ВООЗ визначила, хто п'є більше всіх в Європі
  За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, жителі Європи - найбільш випивають в світі. Крім того, в регіоні найвищий рівень хвороб і травм, пов'язаних з пияцтвом.

Експерти ВООЗ звертають увагу на проблеми вживання алкоголю в різних країнах регіону і закликають уряди проводити антиалкогольну політику. Вони відзначають, що в середньому на дорослого жителя країн-членів європейського бюро ВООЗ доводиться 9,24 літра алкоголю на рік.

Як повідомляє центр новин ООН, в найбільших обсягах алкоголь вживають в Естонії і в Чехії - по 14 літрів в рік на кожного дорослого жітеля.Меньше всього алкогольними напоями захоплюються в Таджикистані, Туреччині й Узбекистані. У цих країнах на кожного жителя щорічно припадає по 2 літра алкоголю.

В Україні доросле населення споживає близько 8,1 літра чистого алкоголю на людину в рік. Цей показник залишається стабільним протягом останніх років. ВООЗ зазначає, що в основному культура пиття передбачає споживання міцних спиртних напоїв. Пиво і вино п'ються рідше, а споживання інших ферментованих напоїв близько до нуля.
Існують у ВООЗ і дані про споживання необлікованої алкогольної продукції. Для України воно складає близько 7,5 літра на кожного дорослого людини (старше 15 років). Тобто загальний обсяг випиваються спиртних напоїв становить близько 15,6 літрів в перерахунку на чистий алкоголь. У середньому по Європі врахованих і неврахованих алкогольних напоїв випивається по 12.2 літра на людину в рік. 
Фото: com.te.ua
Джерело: http://www.newsukraine.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2037 | Додав: wiktor | Теги: рейтинг, ВООЗ, Європа, пияцтво, спиртні напої | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar