Головна » 2011 » Февраль » 25 » Де краще жити?
08:29
Де краще жити?
якість життя, Ванкувер, Канада, рейтинг    Ванкувер, Канада, в черговий раз названий найкращим містом у світі за якістю життя, повідомляє Daily Mail з посиланням на рейтинг, складений компанією Economist Intelligence Unit. Друге місце зайняв місто Мельбурн, Австралія, третє - Відень, Австрія, четверте і п'яте займають ще два канадські міста - Торонто і Калгарі.

Ванкувер лідирує в цьому списку вже п'ять років поспіль починаючи з 2007 року. На думку укладачів, причина цього - Зимові олімпійські і параолімпійські ігри, які проходили в місті в 2010 році. Підготовка до олімпіади допомогла місту найкращим чином розвинути свою інфраструктуру, поліпшити якість освіти, створити ідеальне середовище для життя. Єдиний недолік цього міста - поширеність дрібного хуліганства, говориться в заяві компанії.

Кращим для життя містом Азії виявилася Осака, Японія, яка зайняла дванадцяте рядок у загальному списку, а столиця Японії, Токіо, зайняла лише вісімнадцяте місце. Гонконг займає 31 рядок рейтингу, Пекін - столиця населеної країни світу, що володіє другою за розвиненості економікою, - всього лише на 72-му місці.

Лондон, Великобританія, зайняв 53-е місце в рейтингу, що на одну позицію вище, ніж у минулому році, а Париж, Франція, отримав 16-е місце. Піттсбург, найзручніший для життя місто США, зайняв 29-е місце, Лос-Анджелес зміцнився на 44-му рядку, а Нью-Йорк посідає 56-е місце.

Оголосимо також п'ятірку найменш придатних для життя міст. Перше місце зайняв Хараре, Зімбабве, друге - Дакка, Бангладеш, третє - Порт-Морсбі, Папуа - Нова Гвінея, четверте - Лагос, Нігерія, а п'яте - Алжир, столиця Алжиру.

«Навколо світу» писав про схожий рейтинг, складений в 2010 році компанією Mercer. Міста оцінювалися за такими параметрами: злочинність, політична стабільність, лікарняне забезпечення, транспорт, їжа і напої, дозвілля, клімат і особиста свобода. Тоді перше місце в загальному рейтингу зайняла Відень, Австрія. Друге і третє місце в рейтингу займають швейцарські Цюріх і Женева, четверте місце ділять між собою Ванкувер, Канада, та Окленд, Нова Зеландія.
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2264 | Додав: wiktor | Теги: ванкувер, якість життя, рейтинг, канада | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 2
avatar
2 wiktor • 19:51, 25.02.2011
Як на мене то у Ванкувері добре живеться лише самим канадцям, так само як у Мельбурні - австралійцям, а у Відні - австрійцям. Нашим співвітчизникам закордоном нелегко приходиться. cry
avatar
1 TaRaS_R • 15:56, 25.02.2011
Хочу у Ванкувер happy
Цікао на якому місці українські міста
ComForm">
avatar