Головна » 2010 » Июнь » 21 » Столицю гексосів знайшли під землею
19:36
Столицю гексосів знайшли під землею
Єгипет, гексоси, археологічні розкопки, столиця  Група австрійських археологів під керівництвом Ірен Мюллер (Irene Mueller) використовувала радіолокаційні зображення для визначення місцезнаходження руїн міста, колишньої столиці Єгипту (3,5 тис. років тому), повідомляє Associated Press. Відомо, що трохи більше століття, з 1664 по 1569 рік до н.е., Єгиптом правили гіксоси, азіатські воїни, можливо, семітського походження, а це місто було їх літньою столицею.

За словами керівниці дослідження, чия група працює в цьому районі з 1975 року, їх головною метою було визначення кордонів міста, який опинився тепер під поверхнею землі. Радіолокаційні зображення дозволили побачити під сучасним містом Тель аль Даба-і зеленими полями обриси стародавніх вулиць, будинків і храмів. Захі Хавасс (Zahi Hawass), голова Вищої ради зі старожитностей Єгипту (Supreme Council for Antiquities), розповів, що подібна безконтактна техніка є кращим способом визначення меж міста. Дельта Ніла, де було розташовано стародавнє місто, густо населена і покрита фермами, що значно ускладнює проведення розкопок.

Нагадаємо, що кілька років тому група археологів з Єгипту і Чехії виявила в єгипетському оазисі Бахарія поселення часів Стародавнього царства (2687 -2191 роки до н.е.). Це перша подібна знахідка в єгипетській Західній пустелі. Місто знаходиться в районі Гарат аль-Абіад приблизно в 400 км на південний захід від Каїра. Залишки стін, будівель, осколки кераміки були знайдені неподалік від того місця, де в 90-х років XX століття було виявлено так зване поховання золотих мумій. Трохи докладніше про це: абсолютно випадково в маловідомому оазисі були відкриті сотні мумій правителів і наближених греко-римського періоду. Багато хто з мумій покоїлися в золотих саркофагах, а деякі були й самі позолочені. Перші з них були знайдені в 1996 року, коли осел одного із охоронців храму Олександра Великого провалився в дірку, що утворилася над похованням.

А в травні цього року археологи під керівництвом Захі Хавасса і єгиптолога Кетлін Мартінес (Kathleen Martinez) з Домініканської республіки в процесі пошуку гробниці Клеопатри (Cleopatra) виявили величезну чорну гранітну статую часів Птолемеїв. Статуя була знайдена неподалік Олександрії.

За словами пана Хавасса, знахідка представляє собою «одну з найпрекрасніших королівських статуй часів Птолемеїв, незважаючи на відсутність голови». Він також повідомив, що статуя зображує, по всій видимості, Птолемея IV, оскільки саме він побудував храм, біля якого її було знайдено. Вік статуї складає більше 2 тис. років. Династія Птолемеїв правила Єгиптом між 332 і 30 роками до н.е. Останнім представником цієї династії стала Клеопатра.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1694 | Додав: wiktor | Теги: столиця, гексоси, археологічні розкопки, Єгипет | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar