Головна » 2014 » Ноябрь » 24 » Інтерпол просить сприяння у розслідуванні екологічних злочинів
11:02
Інтерпол просить сприяння у розслідуванні екологічних злочинів

Інтерпол почав кампанію з розшуку браконьєрів, які нелегально перевозять рідкісних тварин, повідомляє Huffington Post. Також Міжнародна організація кримінальної поліції зацікавлена в затриманні осіб, які займаються «чорним» рибальством, нерегульованою вирубкою лісу і торгівлею слоновою кісткою.

Поліцейські просять допомоги громадськості в пошуку особливо небезпечних дев'яти підозрюваних у злочинах, що стосуються навколишнього середовища і тваринного світу. «Іноді потрібно свіжий погляд, щоб продовжити розслідування і побачити відсутню деталь, яка наведе на місце розташування злочинців, багато з яких примудряються уникати покарання роками», - говорить офіцер розвідки Іоанніс Коккініс.
Нелегальна торгівля рідкісними тваринами в цьому році завдала значний фінансовий збиток.

Злочинцем № 1 співробітники Інтерполу вважають Ахмеда Камрана, який для перевезення живих жирафів та імпал з Міжнародного аеропорту Кіліманджаро в Катар використовував військовий літак.

У список найбільш розшукуваних перевізників слонової кістки входить Фейзал Мохамед Алі. У поліції стверджують, що заповзятливий кенієць був одного разу спійманий на контрабанді понад 2 тонн бивнів. Інтерпол вважає Фейзала Мохамеда Алі главою браконьєрської угруповання, яке спеціалізується виключно на нелегальному перевезенні слонової кістки.

Спільне дослідження Інтерполу та Програми з охорони навколишнього середовища ООН (UNEP) повідомляє, що цього року нелегальна торгівля живим товаром та екологічні злочини завдали фінансовий збиток на суму від 70 до 213 млрд доларів на рік.

Фото: http://geografica.net.ua
Джерело: http://www.gismeteo.ru/news/sobytiya/12502-interpol-prosit-sodeystviya-v-rassledovanii-yekologicheskih-prestupleniy/
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 1555 | Додав: wiktor | Теги: слонова кістка, браконєрство, контрабанда, тварини, охорона тварин | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar