Головна » 2011 » Октябрь » 19 » У Таїланді повінь
18:42
У Таїланді повінь
 стихія, повінь, Таїланд, Бангкок, тиристи   МЗС  попросив туристів, дотримуватися обережності при поїздках в Таїланд, повідомляє РБК. Причина цієї заяви - сильна повінь, що охопила Бангкок, а також 56 провінцій країни. Повідомляється, що поки ніяких пригод з туристами не відбулося.
   Бангкок, столицю Таїланду, рятують від повені військові, поліція і тисячі добровольців. Вони укріплюють береги річок мішками з піском, організують евакуацію жітелей.Чісло загиблих від повені склало 315 осіб. Повінь зруйнувала більше 200 доріг, перервано залізничне сполучення між півднем і північчю країни. Збитки економіці Таїланду оцінюється в $ 6 млрд.
  З іншого боку, курортні зони країни майже не постраждали від стихійного лиха. У прибережних районах вода йде в море, і тому такого високого рівня, як у внутрішніх районах, повінь не досягає.
  Нагадаємо, що повінь, що обрушилося на Таїланд в березні, навпаки, торкнулося саме курортні зони країни. Тоді тисячі туристів опинилися у водному полоні, після того як був закритий аеропорт на острові Самуї і перервано поромне сполучення. Евакуацією туристів займався уряд країни, виділивши для цих цілей авіаносець ВМС Таїланду.
  Нагадаємо, що найстрашнішим стихійним лихом, що торкнулася цей регіон, стало цунамі 2004 року. Гігантська хвиля, викликана одним з найпотужніших землетрусів в історії людства, змела з лиця землі села вздовж узбережжя Індійського океану. Жертвами стихійного лиха стали близько 230 тис. чоловік в Індонезії, Таїланді, Індії. Найбільше від цунамі постраждала індонезійська провінція Асех (Aceh), де загинули 170 тис. чоловік, а збиток склав мільярди доларів.
Фото: bagnet.org
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Природні катаклізми | Переглядів: 2069 | Додав: wiktor | Теги: Бангкок, Таїланд, повінь, тиристи, стихія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar