Головна » 2011 » Октябрь » 27 » Таїланд готовий задіяти 50 тис солдатів для евакуації населення
11:03
Таїланд готовий задіяти 50 тис солдатів для евакуації населення
 повінь, Таїланд, Бангкок, стихія   Міноборони Таїланду підготувало понад 50 тисяч військовослужбовців, 1 тисячу човнів і стільки ж вантажівок-всюдиходів для евакуації жителів Бангкока на той випадок, якщо найсильніша за 50 років повінь затопить більшість районів міста, заявив на прес-брифінгу в четвер прес-секретар міністерства полковник Тханатхіп Савангсенг .
  "У разі реальної небезпеки глибокого затоплення більшості районів Бангкока уряд доручить нам евакуювати з міста всіх поки що залишаються в ньому мешканців. Сили і засоби для такої операції підготовлені", - заявив полковник.
  За його словами, військовослужбовці з самого початку повені здійснюють евакуацію постраждалих. "Зараз ми готові почати вивіз жителів районів Сай Травень і Дон Мианг на півночі Бангкока, як тільки на це надійде наказ командування. Частина жителів Дон Мианг - з тих кварталів, де вода піднялася до півтора метрів і застигла жителів зненацька, - вже евакуйовано вчора та сьогодні вранці ", - додав прес-секретар.
  Він також повідомив, що командування евакуацією покладено на командувача Першого округу сухопутних військ Таїланду.
  "Рішення про загальної евакуації має право прийняти керівник урядового Центру по боротьбі з повінню, міністр науки, технологій, навколишнього середовища та природних ресурсів Плотпрасоп Сурасават", - заявив полковник.
  Багато жителів Бангкока вже покинули місто у вівторок і середу, у зв'язку з оголошеними урядом п'ятиденними вихідними. Урядовий Центр по боротьбі з повінню закликав бангкокців по можливості виїхати з міста на час піку повені, який, за розрахунками, доведеться на вечір суботи.
  Тим не менш, городяни неохоче покидають свої будинки, навіть там, де глибина води сягає двох метрів, так як в Бангкоку почастішали випадки злому залитих водою і надісланих мешканцями будинків і крадіжки майна.
Фото: bagnet.org
Джерело: http://eco.ria.ru/
Категорія: Природні катаклізми | Переглядів: 1649 | Додав: wiktor | Теги: Бангкок, Таїланд, повінь, стихія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar