Головна » 2011 » Февраль » 9 » У Новій Зеландії виявили залишки Восьмого чуда світу
20:20
У Новій Зеландії виявили залишки Восьмого чуда світу
На дні гірського озера Ротомахана в Новій Зеландії виявили залишки Рожевих терас, які називають Восьмим чудом світу.

Рожеві тераси разом з Білими терасами облямовували озеро Ротомахана. Обидві тераси були частиною великої геотермальної системи, і за їх сходами стікала вода, що б'є з гарячих гейзерів. Як правило кварцові відкладення бувають білими - і такі Білі тераси, більш великі і розкішні, ніж незвичайні Рожеві тераси, які придбали свій колір через заліза і марганцю, що містяться в воді їх гейзера, а може бути - через Термофіли, що жили в водах джерела.

Тераси були відкриті місіонерами в 1843 році і відразу привернули до себе увагу туристів з усього світу, що в економічному сенсі сильно полегшило життя індіанців маорі, що жили навколо.

Однак 10 червня 1886 виверження вулкана Таравера і супроводжував його сильний землетрус знищили багато сіл, засипавши їх попелом, і втопили обидві тераси, поховати їх під товстим шаром опадів на глибині 60 метрів під водою. З тих пір ніхто не міг сказати, зруйнував катаклізм обидві тераси або вони досі лежать недоторканими на дні.

Команда дослідників, зібрана з декількох державних лабораторій Нової Зеландії з допомогою підводних апаратів REMUS 100, обладнаних сонарами і фотокамерами, обстежили дно озера і виявили там частину Рожевих терас - два нижніх каскаду, покритих опадами бурого кольору.

На думку Корнеля та Ронде, керівника проекту, верхня частина Рожевих терас чи то зруйнована землетрусом, то чи прихована під осадовим шаром, настільки товстим, що ультразвукові сонари, не можуть пробитися крізь нього.

Яких-небудь слідів Білих терас вчені не знайшли.

Для маорі тераси до цих пір є частиною культурної традиції, і пам'ять про красу терас і їх страшному зникнення зберігається в місцевих легендах.

Нагадаємо, раніше російські археологи під час розкопок в Денисовій печері в Алтайському краї виявили частину кам'яного браслета, який може виявитися найдавнішим жіночою прикрасою.
Фото: livejournal.com
Джерело: http://podrobnosti.ua
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2414 | Додав: wiktor | Теги: озеро Ротомахана, Нова Зеландія, Восьме чудо світу | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar