Головна » 2011 » Ноябрь » 24 » У Севастопольській бухті виявлено велику нафтову пляму
22:42
У Севастопольській бухті виявлено велику нафтову пляму
нафта, пляма, севастополь, Чорне море  У севастопольській бухті самі собою спливають з дна нафтові плями. Таку заяву в бесіді з журналістами телеканалу "Перший Севастопольський" зробив начальник відділу державного екологічного контролю Костянтин Сомик. 
   Вранці 22 листопада знімальна група виявила велику масляниста пляма на морі недалеко від Приморського бульвару. В екологічних службах Чорноморського флоту РФ і ВМС України журналістів запевнили, що в ході ранкового огляду місць базування кораблів витоків пально-мастильних матеріалів виявлено не було. Не надходило тривожних сигналів і від чергового Севастопольського морського порту, який, до речі, відповідає за акваторію бухти. 
  Костянтин Сомик висловив у бесіді з журналістами припущення, що пляма саме спливло з дна бухти. Мовляв, за багато років антропогенного навантаження на водний об'єкт, на підводному грунті скупчилися такі поклади нафтовмістовної мулу, що при найменшій вібрації, наприклад, від проходження судна, маслянисті плями самі піднімаються на поверхню.
Фото: fotomas.uol.ua
Джерело: http://ecoportal.su
Категорія: В Україні | Переглядів: 3012 | Додав: wiktor | Теги: пляма, Чорне море, нафта, Севастополь | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar