Головна » 2011 » Ноябрь » 24 » Розмір нафтової плями в районі Ріо-де-Жанейро зменшився на 80%
22:44
Розмір нафтової плями в районі Ріо-де-Жанейро зменшився на 80%
Chevron, Ріо-де-Жанейро, Бразилія, пляма, нафта  Розмір нафтової плями в районі Ріо-де-Жанейро, що утворився в результаті витоку при бурінні свердловини американської Chevron, зменшився на 80%, повідомило агентство Ассошіейтед Прес з посиланням на Національне нафтове агентство Бразилії (ANP).
   За даними ANP, в даний час площа нафтової плями на поверхні води складає приблизно 2 квадратних кілометра, тоді як 18 листопада вона становила 12 квадратних кілометрів. Пляма продовжує рухатися від узбережжя Бразилії, при цьому влада не виключає, що воно може досягти популярних серед туристів пляжів, розташованих на схід від Ріо.
   У свою чергу, компанія Chevron в своєму повідомленні заявила про відсутність нового витоку нафти на проекті Frade. Chevron буде адекватно реагувати на будь-які платіжні повідомлення від бразильських властей, зазначила компанія. За її даними, в результаті аварії у воду потрапило близько 2,4 тисячі барелів нафти.
   Chevron також заявила, що її співробітники негайно відреагували на ситуацію і були підготовлені до вирішення подібних проблем. Компанія відзначила, що завдяки спільним зусиллям вдалося мінімізувати розмір плями і зупинити витік протягом чотирьох днів.
   За даними ANP, в результаті аварії в океан з 7 листопада потрапило понад 110 тисяч галонів (близько 416 тисяч літрів) нафти. ANP зазначає, що в даний час ситуація знаходиться під контролем.
   Chevron може бути оштрафована на суму близько 28 мільйонів доларів, уряд країни також вимагатиме від компанії відшкодувати збиток, заподіяний аварією. Не виключена можливість п'яти-шести додаткових штрафів для компанії, також влада країни може розглянути питання про обмеження діяльності компанії в країні на якийсь час.
  Chevron раніше вже взяла на себе відповідальність за розлив. Причиною аварії стали невірні розрахунки тиску нафти в підводному родовищі, що призвело до її просочування під час процесу буріння свердловин.
  У квітні 2010 року в Мексиканській затоці сталася одна з найбільш серйозних екологічних катастроф, пов'язаних з витоками нафти: на платформі Deepwater Horizon, що знаходилася в управлінні компанії BP, стався вибух. У води затоки вилилося близько 5 мільйонів барелів нафти. Зупинити витік нафти вдалося лише до 4 серпня того ж року. У результаті аварії загинули 11 людей.
   Chevron є другою за величиною енергетичною компанією США. Корпорація здійснює свою діяльність більш ніж в 180 країнах.
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://ecoportal.su
Категорія: В Україні | Переглядів: 4961 | Додав: wiktor | Теги: пляма, Бразилія, нафта, Ріо-де-Жанейро, Chevron | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar