Головна » 2010 » Май » 10 » У Великобританії говорять про проблеми навчання для лівші
15:22
У Великобританії говорять про проблеми навчання для лівші
  Лорен Мільсом (Lauren Milsom), автор книги «Ваш ліворука дитина» (Your Left-handed Child), стверджує, що орієнтація у викладанні на праворуких дітей і невміння навчати ліворуких заважає, за статистикою, кожній десятій дитині у Великобританії розвинутися належним чином, повідомляє Daily Telegraph.

Тисячі ліворуких дітей перебувають у тяжкому становищі у школах, тому що їм не створюють необхідні умови, вважають фахівці. Учні можуть відставати з таких предметів, як англійська, природознавство, обчислювальна техніка, кулінарія та дизайн через відсутність спеціального обладнання та необізнаності викладачів щодо специфічних проблем ліворукості. Лорен Мільсом припустила, що дітям-лівшам також нерідко ставлять такий діагноз, як дізлексія, оскільки в школах невірно розуміють їх ускладнення в написанні.

Виступаючи на конференції з проблем ліворукості в Малверн Коледжі (Malvern College), вона сказала: «Про цю проблему до сих пір дуже часто мало знають. Багато вчителів думають, що достатньо просто сказати дітям-лівшам покласти аркуш паперу на ліву сторону столу і дати їм ножиці, що підходять для обох рук ». Однак, на думку Лорен Мільсом, справа не в тому, що лівші нездатні до навчання. У багатьох випадках вони виявляються навіть більш творчими, зокрема, тому що їм доводиться працювати більш напружено, щоб домогтися успіху. Але справа в тому, що це займає більше часу, і, буває, виконується більше незграбно, тому що в школах не створюються умови, необхідні для ліворуких дітей. Мова йде не про якісь особливі вимоги,  а про рівні можливості. Тим часом встановлено, від 10 до 15% людей є лівшами.

До речі, Всесвітній день лівш відзначається 13 серпня; 20 років тому його заснували члени Клубу ліворуких Великобританії. Лівші вважаються більш обдарованими, але і більш складними в спілкуванні людьми. Доведено, що коефіцієнт IQ у ліворуких помітно вище, ніж у праворуких. Лівші частіше стають висококласними фахівцями (53% проти 38%) і, швидше за все, більш схильні до заняття різними видами мистецтва. Принаймні незаперечний той факт, що лівші непропорційно багато серед художників, музикантів, а також деяких категорій спортсменів.

Серед ліворуких знаменитостей значаться письменник Марк Твен, актори Чарлі Чаплін, Мерилін Монро, Кіану Рівз, Ніколь Кідман, вчені Ісаак Ньютон і Альберт Ейнштейн. Про те, що лівшами були композитори Моцарт і Бетховен, свідчить те, що в їхніх творах партія лівої руки найчастіше більш складна. Тому і сьогодні виконувати їх музику ліворуким музикантам вдається краще, ніж правші.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1980 | Додав: wiktor | Теги: проблеми ліворуких, Навчання, лівша, шульга | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar