Головна » 2010 » Сентябрь » 23 » Українські студенти будуть навчатися у провідних вузах світу
23:25
Українські студенти будуть навчатися у провідних вузах світу
навчання, студенти, вузи, Азаров, Кабінет Міністрів   Кабінет Міністрів України збирається почати практику навчання українських студентів за державні кошти у провідних навчальних закладах світу. Про це заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час виступу на з'їзді Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Союз молоді регіонів України".

М.Азаров зазначив, що реформа системи освіти - одна із першочергових завдань, які сьогодні стоять перед урядом. Він наголосив, що за один чи два роки вирішити усі проблеми уряду не вдасться, але Кабмін буде послідовно створювати у країні сучасну систему освіти. "Наш уряд одним із перших кроків прийняв рішення наступного року відправити 300 осіб, хоч це крапля у морі, вперше за державні гроші вчитися у найкращих інститутах і університетах світу", - заявив М.Азаров.

За словами глави уряду, для отримання можливості вчитися за кордоном охочі будуть проходити жорсткий відбір і конкурс. Також М.Азаров наголосив, що вже починаючи з 2012 року, кількість таких студентів уряд планує збільшити до 3000. "Наша молодь повинна діставати якісну конкурентоздатну освіту. Неосвічена людина - це темна доля, це втрата перспектив і для самої людини, і для країни. Але ще гірше, коли "скориночка" є, а освіти немає - це також втрата", - заявив він.

Крім того, М.Азаров повідомив, що у планах уряду також запрошувати у найкращі виші України для читання курсів лекцій провідних професорів світу. "Вже починаючи з 2011 року ми це реалізовуємо", - зазначив він.


Джерело : http://www.civicua.org
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1826 | Додав: wiktor | Теги: студенти, вузи, Навчання, Азаров, Кабінет Міністрів | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar