Головна » 2012 » Март » 19 » Учений пропонує робити хмари над Арктикою білими з допомогою морської води
08:22
Учений пропонує робити хмари над Арктикою білими з допомогою морської води
  арктика, відбілювання, хмари, лід, потепління Відомий британський інженер запропонував терміново вжити заходів з потеплінням в Арктиці. Він запропонував для цього побудувати на Фарерських островах установки для додання хмарам білизни, розпорошуючи в них морську воду.
   Ідея розпилення морської води - один із способів "технічного рішення" проблеми кліматичних змін. Цей метод ще в 1990-і роки запропонував Джон Латем.
   Один з прихильників цього методу, піонер хвильової енергії Стівен Солтер з університету Единбурга пропонував раніше використовувати спеціальні судна, які борознили б Арктику.
    На минулому тижні він заявив британським парламентаріям, що часу залишається все менше, тому установки для розпилення можна поставити на суші - потрібно вибрати лише правильне місце. Інші вчені його підтримали, заявивши, що танення арктичних льодів провокує накопичення метану в атмосфері, що представляє собою проблему планетарного масштабу.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://podrobnosti.ua
Категорія: Проблеми екології | Переглядів: 2126 | Додав: wiktor | Теги: Арктика, лід, відбілювання, хмари, потепління | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar