Головна » 2011 » Февраль » 2 » Україна – десята у світі за кількістю ув'язнених
14:57
Україна – десята у світі за кількістю ув'язнених
     У дослідженні кількості ув'язнених у 217 країнах світу Україна опинилася на десятому місці. Лондонський королівський коледж опублікував результати дослідження на своєму сайті World prison population list, де він щомісяця оновлює інформацію про кількість ув'язнених у 217 країнах світу.

Серед 217 країн світу, в яких проводилося дослідження, за кількістю ув'язнених Україна входить у десятку. Лідером ось уже багато років залишаються Сполучені Штати, випереджаючи навіть густо населений Китай. На третьому місці - Росія, 4 - Бразилія, 5 - Індія, 6 - Мексика, 7 - Таїланд, 8 - Іран, 9 - ПАР і замикає десятку Україна, - інформує ТСН.

При цьому загальна кількість ув'язнених - не найточніший показник криміногенної ситуації в країні, оскільки в маленьких державах арештантів, як правило, менше, у великих - більше. Тому для отримання більш точної картини про злочинність у країні World prison population list використовує дані про кількість ув'язнених на 100 тис. населення.

Згідно з цими даними, в Україні 334 ув'язнених на 100 тис. населення. При цьому норма для розвинених країн коливається в межах 70-80 осіб на 100 тис. населення, у світі - 141 осіб. Наприклад, у Франції, що відчуває серйозні проблеми з радикально налаштованими мігрантами, цей показник не перевищує 96 осіб на 100 тис. населення. У Німеччині - 88, Великобританії - 78, Швеції - 78, Норвегії та Данії - 71.

Аналізуючи ці дані, український правозахисник Євген Захаров зробив висновок: "Кількість ув'язнених не свідчить про кількість скоєних злочинів".

"Рівень злочинності в Україні, можливо, і не такий високий. Але велика кількість ув'язнених на душу населення пов'язана з загальними традиціями в державі - позбавляти волі тих, хто скоїв злочин. У нас, на жаль, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою застосовується набагато частіше і більше ніж в інших країнах ", - зазначив фахівець.

Як повідомлялося, Парламентська асамблея Ради Європи критикує Україну за те, що рішення Європейського суду з прав людини не виконуються вчасно.

Серед порушень прав людини, які найчастіше зустрічаються в Україні, ПАРЄ відзначила смерті або травми через жорстоке поводження представників правоохоронних органів, незаконні або необґрунтовано тривалі затримки, затримки з розглядом справ у суді та невиконання судових рішень.
Фото: syt.at.ua
Джерело: http://www.civicua.org
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1533 | Додав: wiktor | Теги: Лондонський королівський коледж, в'язниця, рейтинг країн, україна, кількість ув'язнених | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar