Головна » 2010 » Апрель » 6 » Уповільнення швидкості руху океанічних течій не підтверджується
16:26
Уповільнення швидкості руху океанічних течій не підтверджується
Глобальный конвейер океанических течений        

Глобальний конвеєр океанічних течій («петля Брокера»), Автор фото: NASA

В останні роки з'являлося безліч публікацій, в яких озвучувалися побоювання з приводу уповільнення глобального конвеєра океанічних течій. Найбільше жителів розвинених країн Північної півкулі тривожило уповільнення Гольфстріму, що спричинило б за собою похолодання в Європі. Ці побоювання були підхоплені Голлівудом і світ побачив черговий фільм-катастрофу "Післязавтра". Останні дослідження НАСА спростовують побоювання з приводу уповільнення глобального конвеєра океанічних течій.

Супутникові спостереження НАСА за циркуляцією океанічних мас в Північній Атлантиці на широті 41 ° пн.ш. (Між Нью-Йорком і північчю Португалії) не зафіксували  зниження швидкості морських течій з 2002 по 2009 рік. Більш того, Джош Уілліс, співробітник НАСА, стверджує, що з 1993 по 2009 швидкість руху океанічних мас води в цій частині Світового океану навпаки збільшилася на 20%.

Джерело: www.priroda.su
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3483 | Додав: wiktor | Теги: Nasa, петля Брокера, швидкість течії, глобальний конвеєр океанічних течій | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar