Головна » 2011 » Февраль » 11 » В Академії наук спростували теорію "переполюсовки" Землі
22:51
В Академії наук спростували теорію "переполюсовки" Землі
обсерваторія, НАНУ, гемагнітне поле, Земля, людство   Обговорювана у ЗМІ швидка зміна геомагнітних полюсів і очікувані у зв'язку з цим негативні наслідки для людства з наукової точки зору є дурістю, заявив директор Головної астрономічної обсерваторії Академії наук України Ярослав Яцків.

"У ЗМІ зараз часто пишуть, що ось-ось буде" переполюсовка "магнітних полюсів Землі. Заради бога, не пишіть такі дурниці. Якщо і буде коли-небудь зміна геомагнітних полюсів, то цей процес займе десятки тисяч років", - сказав Яцкіх в четвер на засіданні "круглого столу" в Інституті космічних досліджень (ІКД) РАН, присвяченому 100-річчю з дня народження академіка Мстислава Келдиша.

"Боятися таких дурниць не варто", - додав Яцків.

Українського колегу підтримав директор ІКД РАН академік Лев Зелений, який сказав, що придумувати такі "страшилки" можуть тільки люди, далекі від науки.

Раніше у ряді ЗМІ з посиланням на експертів з'явилися повідомлення, що в 2012 році може відбутися зміна магнітних полюсів Землі, що послабить захист планети від жорсткої космічної радіації.
Фото: astrolab.su
Джерело: http://podrobnosti.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2425 | Додав: wiktor | Теги: НАНУ, людство, гемагнітне поле, обсерваторія, Земля | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar