Головна » 2014 » Декабрь » 1 » Ризик природних катаклізмів на планеті стрімко зростає
15:29
Ризик природних катаклізмів на планеті стрімко зростає

Ризик природних катаклізмів зростає пропорційно зростанню чисельності та експансії населення Землі, передбачає нещодавнє дослідження вчених з Ексетерського університету (Великобританія). Згідно науковим дослідженням, на частоту екстремальних погодних подій також впливають глобальна зміна клімату і вік землян.

Після закінчення дослідження вчені презентували карти, що показують вплив кліматичних і демографічних змін на схильність тих чи інших регіонів світу  до небезпечних стихійних явищ. На картах були особливо виділені області, які до кінця століття будуть більше інших уразливі перед буйством природи. Доповідь фокусується на ризики, які представляють повені, посухи і періоди аномальної спеки.

Основні висновки, виведені вченими після закінчення дослідження:
- Погодні моделі стануть більш жорсткими у Східній, Західній і Центральній Африці, Індії і Південно-Східній Азії. Все більша і більша кількість людей буде проживати в областях, схильних до екстремальних погодних подій: засух і повеней.
- Планета старіє: у світі стрімко зростає число тих, «кому за 65». Ця група людей особливо чутлива до спеки. Кількість випадків ускладнень здоров'я через аномально високої температури в 2100 році може піднятися до 1 млрд на рік (поточний показник 0,1 млрд). Якщо ніяких дій щодо уповільнення зміни клімату, експансії і приросту населення не буде прийнято, число таких подій може досягти 4 млрд.
- З 1980 по 2004 рік природні катаклізми завдали збитків на суму 1,4 трильйона доларів США. Населення в країнах з низьким індексом розвитку людського потенціалу складає всього 11% від схильних стихійним подіям людей, проте в цій групі держав зафіксовано 53% випадків зі смертельним наслідком, пов'язаних з природними подіями.

Дослідження закликає до дії влади на всіх урядових рівнях - міжнародному, національному, місцевому. Держави повинні зробити суспільство більш стійким до відхиляється від норми погодних подій.

Фото: http://geografica.net.ua
Джерело: http://www.gismeteo.ru/news/stihiynye-yavleniya/12625-risk-prirodnyh-kataklizmov-na-planete-stremitelno-rastet/
Категорія: Природні катаклізми | Переглядів: 2998 | Додав: wiktor | Теги: людство, катаклізм, Ризик, Земля, клімат | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar