Головна » 2014 » Июнь » 2 » В Індії з'явився новий штат
07:45
В Індії з'явився новий штат

За повідомленням Times of India, в ніч на понеділок відбулося офіційне розділення штату Андхра-Прадеш на дві частини. Двадцять дев'ятим штатом Індії став новий регіон Теленгана . Одне із найбільших і найбільш розвинених , місто Хайдарабад перейшло на територію нового штату , проте виконуватиме роль столиці для обох регіонів протягом 10 років, чим незадоволені противники роз'єднання Анхра-Прадеш , так як в Хайдарабаді добре розвинена міська інфраструктура. У місті багато технологічних і фармацевтичних компаній , що не часто зустрінеш у будь-якому іншому великому індійському населеному пункті. Противники поділу наводять низку причин , по яких не підтримують рішення іншої сторони. На їх думку , поява нового штату може розділити єдиний народ , що говорить на одній мові - телугу .

Нагадаємо , що появі нового індійського штату передували акції протесту місцевих жителів старого Анхра -Прадеш. На їх думку , проблемам регіону приділялася занадто мало уваги з боку уряду.

Як повідомляється , в новий штат увійшло 10 з 23 районів Андхра -Прадеш. Його населення складе 30 мільйонів чоловік. Жителі столиці двох регіонів , міста Хайдарабада зустріли рішення влади салютом і прикрасили вулиці святковими прапорами.

Фото: http://static.ibnlive.in.com/ibnlive/pix/sitepix/01_2011/telangana_rpt_060111.jpg
Джерело: http://tour4tour.com/news/?ELEMENT_ID=79721
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 1575 | Додав: wiktor | Теги: Анхра-Прадеш, Індія, штат, Теленгана | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar