Головна » 2010 » Декабрь » 28 » Туризм обкладуть податками
14:54
Туризм обкладуть податками
www.vokrugsveta.ru
Дефіцит бюджету, податок, туризм, Італія      Дефіцит бюджету, викликаний глобальною економічною кризою, змушує деякі країни вводити податок на туристів, повідомляє РБК Daily. Зокрема, ввести обов'язковий туристичний збір запропонував днями прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі. За його задумом, кожен турист, який приїхав до Венеції або Флоренцію, повинен платити за € 1 на добу, а за візити до Риму доведеться платити по € 2 на добу. Плату будуть вносити всі люди, що прибувають у ці міста на потязі, літаку або кораблі.

Ініціатива з введенням туристичного податку у Венеції спочатку належала Ренато Брунетта (Renato Brunetta), міністру державного управління та інновацій, і була палко підтримана мером Венеції Джорджіо Орсон (Giorgio Orsoni). Плата буде збиратися з туристів в аеропорту Марко Поло (Marco Polo airport), на вокзалі та в порту, куди прибувають численні лайнери, які вчиняють круїз по Адріатичному морю. Податок можна було б стягувати та безпосередньо в історичному центрі міста, але від цієї ідеї було вирішено відмовитися, щоб у туристів не створювалося враження, що вони відвідують своєрідний парк історичних пам'яток.

Уряд Венеції сподівається вирішити за допомогою цього податку проблему відтоку корінних жителів з міста. З середини минулого століття населення Венеції скоротилося з 300 до 60 тис. чоловік. Рік тому місцеві жителі навіть влаштували символічні «похорон міста». Траурна процесія з трьох гондол, на одній з яких помістили червоний символічний труну, пропливла головними каналами і привернула увагу численних туристів. Городяни вказували, що причиною відтоку населення є не страх догляду міста під воду, а дорожнеча життя, брак інфраструктури і зростаючий потік туристів.

Нещодавно схожий податок намагалися ввести в Барселоні, Іспанія, проте власники готелів не дали місцевому парламенту його провести, хоча навіть податок в € 1 за ніч принесе Каталонії € 15-20 млн на рік і допоможе їй компенсувати урізані державні субсидії.

Ідеї обкладення податками туристів сьогодні розглядають у Санкт-Петербурзі, Росія, та Лісабоні, Португалія. У Петербурзі податок збираються стягувати з постояльців готелів. Передбачається, що він складе € 1-2. А в Лісабоні планується два види зборів: всі іноземці, які приїжджають до міста, повинні будуть заплатити € 1 по виході з поїзда, літака або з корабля. Крім того, люди, які зупиняються в готелях, будуть платити додаткові € 1,90 за ніч, а постояльці дешевих хостелів будуть повинні платити місту по 20 євроцентів на добу.

«Навколо Світу» також розповідав про те, що спеціальний податок з туристів буде стягуватися і на Мальдівах. За добу перебування на архіпелазі туристи будуть платити по $ 3. Зібрані кошти будуть направлені на боротьбу зі зміною клімату.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1496 | Додав: wiktor | Теги: Італія, туризм, податок, дефіцит бюджету | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar