Головна » 2014 » Февраль » 3 » Вчені: стародавні європейці були темношкірими?
09:17
Вчені: стародавні європейці були темношкірими?
  Американські , іспанські та данські вчені в ході спільних досліджень з'ясували , що європейці , які жили 8000 років тому були темношкірими і мали блакитний колір очей , а їх організм був не в змозі перетравлювати лактозу. До такого висновку дослідники прийшли після вивчення генів знайденого скелета чоловіка в печері Ла Бран Арінтеро на півночі сучасної Іспанії .
  Не зовсім звичайне поєднання темної шкіри і волосся з блакитними або сірими очима генетики пояснюють тим , що в ті далекі часи люди харчувалися тільки м'ясом вбитих ними тварин , отримуючи вітаміни вже в готовому вигляді. Поступово , коли в їх раціоні стала з'являтися їжа рослинного походження , смаглява шкіра стала шкідливою для жителів північних територій. На думку вчених стародавні жителі Європи в генетичному плані найбільш близькі до сучасних жителыв Фінляндії та Швеції.
  Цікаво відзначити той факт , що сучасний європеєць на цілих 10 сантиметрів вище свого « побратима» , який жив всього століття тому . Статистика свідчить , що зріст середньостатистичного 21 -річного жителя Європи зараз становить 179 сантиметрів , а на початку минулого століття цей показник дорівнював 169 сантиметрам.
Фото: http://img03.rl0.ru/pgc/432x288/52e7a495-e3f9-9164-e3f9-916be696362a.photo.0.png
Джерело: http://news-mining.ru/news/uchenye_drevnie_evropeytsy_byli_temnokozhimi/
Категорія: Сучасні дослідження | Переглядів: 1739 | Додав: wiktor | Теги: Європа, шкіра, антропологія, європейці, древні, очі | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar