Головна » 2010 » Май » 9 » Вчені встановили, що красиві жінки небезпечні для здоров'я
07:43
Вчені встановили, що красиві жінки небезпечні для здоров'я
Всього п'ять хвилин спілкування з красивою жінкою - такий же стрес для чоловіка, як стрибок з парашутом. Згідно з дослідженням іспанських учених, зустріч із красунею викликає значний сплеск рівня стресового гормону кортизолу в крові чоловіків, а постійне спілкування обіцяє розвиток таких захворювань, як діабет, гіпертонія і навіть імпотенція, повідомляє The Telegraph.

Учені з Державного університету Валенсії провели експерименти над 84 студентами. Кожен з учасників повинен був вирішувати головоломку "судоку", перебуваючи в кімнаті з двома незнайомцями - чоловіком і жінкою.

Спостерігаючи за рівнем кортизолу в крові випробуваного, вчені знайшли цікаву взаємозв'язок. Коли в кімнаті знаходилася красива жінка, рівень гормону стресу був високим, але варто було їй вийти, він знижувався до норми. Якщо незнайомка поверталася, кортизол в крові студента моментально злітав до граничних значень знову.

Дослідники прийшли до висновку, що більшість з чоловіків у присутності вродливої молодої жінки обмірковують можливість почати залицятися до неї. Особливо це правило спрацьовує з незнайомками. Досить п'яти хвилин, щоб в крові чоловіка стався значний сплеск кортизолу, який свідчить про стрес.

Надлишок кортизолу призводить до збою клітинного метаболізму і, як наслідок, до таких захворювань, як діабет і гіпертонія. У невеликих дозах цей гормон має позитивний ефект на організм: відповідає за доставку глюкози в кров, звуження вен в окремих ділянках, стимуляцію апетиту, а також має протизапальні і протиалергічні  властивості.

Джерело: http://www.rian.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1654 | Додав: wiktor | Теги: жінка, дослідження вчених, кортизол, краса, гормон | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar