Головна » 2012 » Июнь » 2 » Від спеки помиратиме більше американців
07:09
Від спеки помиратиме більше американців
Від спеки помиратиме більше американців   Рада з охорони природних ресурсів США виступила з доповіддю, в якій передбачено, що до кінця століття періоди сильної спеки, викликаної глобальним потеплінням, можуть убити 150 тис. американців, які могли б ще жити і жити.
  Укладачі оцінили, скільки додаткового тепла потрапить в США в цьому столітті, припускаючи, що збережеться нинішня тенденція викидів парникових газів.
   Кліматичні моделі показали, що до 2099 40 найбільш густонаселені міста країни будуть приблизно у вісім разів частіше насолоджуватися жаркими днями.
   Зараз від зайвого тепла щорічно вмирають близько 1330 американців. До 2099 ця цифра зросте до 4600.
    Автори зазначають, що прогноз може виявитися навіть заниженими, оскільки населення США старіє, а літні люди більш схильні до теплових ударів. Сильніше всіх постраждає місто Луїсвілл в штаті Кентуккі, в якому від спеки до 2099 в цілому загинуть 19 тис. осіб.
  Сильна спека 2003 року в Європі вбила 35 тис. осіб, нагадує Андреас Стерлі з Королівського метеорологічного інституту Нідерландів. Тому цифри, представлені в доповіді колег, йому здаються нереальними.
   З іншого боку, міська влада може попереджати населення про прийдешню спеку, що має знизити ризик, вважає один з укладачів Пітер Олтмен.
  Залишається додати, що березень ц. р. видався найтеплішим в новітній історії в 48 штатах.
  Підготовлено за матеріалами NewScientist.

Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Сучасні дослідження | Переглядів: 1721 | Додав: wiktor | Теги: Смертність, США, спека, сонце | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar