-->Головна » 2011 » Январь » 27

Чотирьом українським областям загрожує запустіння

Чотирьом українським областям загрожує запустіння

 Україні потрібно задуматися про залучення трудових ресурсів, оскільки розрахунки говорять про колосальний дефіцит робочої сили до 2025 року.

Про це заявив Олексій Позняк, завідувач відділом міграційних досліджень Інституту демографії та соціологічних досліджень НАН України.

«У працездатний вік вступить нечисленне покоління з« демографічний ями », народжене в кінці дев'яностих, а вийде з нього куди більше людей. Так що без трудових мігрантів з країн, що розвиваються не обійтися ... Тому к ... Читати далі»

27.01.2011

Україна четверта в Європі за кількістю порушень прав людини

Україна четверта в Європі за кількістю порушень прав людини

 Україна посіла четверте місце за кількістю заяв у Європейському суді з прав людини. Попереду - Росія, Туреччина і Румунія. Такі дані містяться в статистичних даних Європейського суду з прав людини, передає «Дело».

Зокрема, всього в суді очікують розгляду близько 139 650 заяв, причому більше половини з них заявлені проти чотирьох країн: Росії, Туреччини, Румунії та Україні.

Так, 28,9% заяв припадає на Росію, 10,9% - на Туреччину, 8,6% - на Румунію і 7,5% - на Україні. Далі слід Італія (7,3%), Польщ ... Читати далі»

27.01.2011

Атомні електростанції будуватимуть на морському дні

Атомні електростанції будуватимуть на морському дні

 Ось уже не перший рік вчені запевняють: сучасні ядерні електростанції високоефективні, безпечні і исті. Проте переважна більшість жителів планети ставляться до них з недовірою, і вже тим більше не бажають жити з ними по сусідству.

Вирішити цей конфлікт інтересів взялися французи. Вони запропонували закріпити ядерні реактори в оболонці субмарин і розмістити їх в офшорній зоні, де вони будуть виробляти електроенергію, не турбуючи нікого своєю близькою присутністю.

Атомна електростанція майбутнього - це субмарин ... Читати далі»

27.01.2011

Виявлено «Велику В'єтнамську стіну»

Виявлено «Велику В'єтнамську стіну»

  Після п'яти років досліджень і розкопок міжнародна група археологів оголосила про виявлення 127-кілометровою «Великої В'єтнамської стіни» - найбільшого споруди в Південно-Східній Азії.

Стіна будувалася поперемінно з каменю і землі. Висота деяких секцій сягає чотирьох метрів.

Історія відкриття розпочалася в 2005 році, коли Ендрю Харді, глава ханойському філії Французької школи сходознавства, виявив згадка про «Великій стіні Куангнгай» в документі 1885 під назвою «Описова ... Читати далі»

27.01.2011

Норвежці створять в Йорданії рукотворний еко-оазис

Норвежці створять в Йорданії рукотворний еко-оазис

 Амбітний проект з перекачування солоної води з Червоного моря в околиці прибережного йорданського міста Акаба здатний перетворити посушливий регіон в оазис.

Уряд країни вже схвалив експериментальне підприємство площею 20 гектарів. Дві технології (морські теплиці і концентрована сонячна енергія) будуть разом працювати над вирощуванням зернових, виробництвом енергії з нульовим викидом вуглецю і опрісненням солоної води.

Його планується ввести в експлуатацію до 2012 року, а на повну потужність воно повинно вийти ... Читати далі»

27.01.2011

Космічний турист вперше купив квиток на ракету до Місяця

Космічний турист вперше купив квиток на ракету до Місяця

   Глава компанії Space Adventures Ерік Андерсон заявив, що перший комерційний пілотований космічний політ до Місяця і назад на російському кораблі «Союз» відбудеться приблизно в 2015 році, і що компанія продала одне з двох місць на нього.

При цьому Андерсон відмовився назвати ім'я людини, яка купила квиток, додавши, що це впізнанна персона. За його словами, в даний час завершуються переговори з другим клієнтом, який відправиться у політ навколо Місяця.

Space Adventures пропонує потенційно ... Читати далі»

27.01.2011

Складено рейтинг ВНЗ України за даними всесвітньої наукометричної бази Scopus

Складено рейтинг ВНЗ України за даними всесвітньої наукометричної бази Scopus

 Національна бібліотека імені Вернадського опублікувала рейтинг ВНЗ України за даними всесвітньої наукометричної бази Scopus. Одеський національний університет імені І.Мечникова (ОНУ) увійшов до п'ятірки кращих і став єдиним одеським ВНЗ в топ рейтингу, повідомляє прес-служба ВНЗ.

У лідерах рейтингу опинилися Київський національний університет ім. Тараса Шевченка (КНУ), Харківський національний університет імені В.Каразіна (ХНУ) і Львівський національний університет імені Івана Франка (ЛНУ).

"У рейтин ... Читати далі»

27.01.2011

Зі зміною влади українські нацпарки активно ліквідовують

Зі зміною влади українські нацпарки активно ліквідовують

 Близько двадцяти національних природних парків України більше року існують лише на папері, а на їхній території продовжують вирубувати дерева та полювати на тварин. Зі зміною влади та після проведення адміністративної реформи ситуація зі створення заповідних територій значно погіршилася, більше того, кілька національних природних парків відкрито ліквідують.

Про це заявили представники громадських екологічних організацій під час прес-конференції у Оргуському інформаційному центрі 27 січня.

„Минулого року ... Читати далі»

27.01.2011

Свідоцтво про народження Австралії

Свідоцтво про народження Австралії

    Жителі Зеленого континенту просять у Великобританії карту, на якій континент був вперше точно зображено і названий тим ім'ям, під яким ми знаємо його сьогодні: «Австралія», повідомляє газета Telegraph. Цю карту намалював англійський мореплавець Меттью Флайндерс (Matthew Flinders) в 1804 році, тобто через 34 роки після відкриття Австралії Джеймсом Куком.

Флайндерс першим з європейці ... Читати далі»

27.01.2011

Одіссея білої ведмедиці

Одіссея білої ведмедиці

    Білій ведмедиці довелося плисти 9 днів, щоб знайти їжу, розповідає газета Telegraph. Одіссею нещасного звіра зафіксували фахівці Геологічної служби США (US Geological Survey). На жаль, через глобальну зміну клімату подібних випадків стає все більше.

Всього ведмедиця пропливла 420 миль (майже 700 км) по холодних вод Моря Бофорта на північ від Аляски. При цьому вона втратила однорічн ... Читати далі»

27.01.2011

Набір в експедицію "Vac from the Sea" на узбережжя Атлантики

Набір в експедицію

    Компанія Electrolux і дослідницька організація "5 Gyres" готують команду волонтерів для збору пластику в Атлантичному океані, біля берегів Чилі. Експедиція пройде з 3 по 14 березня 2011 року. Як організатор проекту Vac from the sea, компанія Electrolux готова запропонувати місце учасника проекту будь-якого з бажаючих.

"Vac from the Sea" - це проект, покликаний привернути увагу до п ... Читати далі»

27.01.2011