-->Головна » Зі сфери ГІС та картографії

Розроблена карта Великих Озер, що враховує всі несприятливі фактори

  Спеціально розроблена карта показує, як людська діяльність та природні фактори позначаються на Великих Озерах в США. На ній видно вплив всього того, що формує майбутнє екосистеми, що розтягнулася від Міннесоти до Онтаріо і містить у собі 20% всієї прісної води на Землі.
 Ідея подібної карти полягала в створенні ... Читати далі»

Запропоновано новий метод визначення форми Землі

   Земля - геоїд (а масло - масляне, але про це іншим разом). За допомогою супутників ми можемо відносно точно виміряти глибину його западин і висоту виступів. Власне кажучи, ця робота вже ведеться. І вона вельми цікава практично, адже в тих точках геоїда, де гравітація сильніше, ніж обумовлює його форма, близько до поверхні знаходяться ... Читати далі»

У Мюнхені знайдена рідкісна карта XVI століття

  Карта Вальдземюллера Бібліотекарі Мюнхенського університету Людвіга - Максиміліана (ФРН) виявили досі невідомий варіант карти світу, надрукованій Мартіном Вальдзеемюллером (бл. 1470-1522).
   У 2007 році федеральний канцлер Ангела Меркель передала знамениту карту Бібліотеці конгресу в знак «тісної дружби» між Ні ... Читати далі»

Складена найточніша на сьогодні карта висоти лісів

 ліс, НАСА, ICESat, карта Дослідницька група на чолі з вченими з НАСА склала точну карту у високому дозволі, на якій зображена висота лісів нашої планети.
  Вона стане в нагоді для розрахунків біомаси і вуглецю, нею запасеного, а також для розуміння ролі лісів у ... Читати далі»

Опублікована найточніша топографічна карта Землі

 зміна клімату, зріст, людина, дослідження  Американське і японське космічні агентства опублікували найточнішу (другу за рахунком) на сьогоднішній день топогр ... Читати далі»

Всю Україну сфотографували з повітря

Держземагентства, земельний кадастр, аерофотозйомка, Україна   В Україні на території 600 тисяч квадратних метрів завершена аерофотозйомка. Про це повідомив директор проекту Світового банку "Видача державних актів на право власності на землю та розвиток системи кадастру" Сергій Кубах.
   "Таким чином, країна вперше отримала карт ... Читати далі»

Картографи розтопили Гренландію

  Times, Гренландія, карта, лід, картограф  Британські вчені з Інституту полярних досліджень Скотта (Scott Полярний науково-дослідний інститут) стверджують, що кордони крижаного покриву Гренландії в нещодавно виданому географічному атласі світу Таймс Всеосяжний Атлас світу (13-е видання) зображені неправильно. Про це повідомляє BBC.
&n ... Читати далі»

« 1 2