Головна » 2012 » Декабрь » 20 » Розроблена карта Великих Озер, що враховує всі несприятливі фактори
14:22
Розроблена карта Великих Озер, що враховує всі несприятливі фактори
  Спеціально розроблена карта показує, як людська діяльність та природні фактори позначаються на Великих Озерах в США. На ній видно вплив всього того, що формує майбутнє екосистеми, що розтягнулася від Міннесоти до Онтаріо і містить у собі 20% всієї прісної води на Землі.
 Ідея подібної карти полягала в створенні найбільш повного та наочного інструменту, здатного відобразити всі небезпечні для даної галузі фактори. Це об'єднало вчених з найрізноманітніших галузей для вироблення ефективних заходів щодо захисту та збереження природного багатства. У розробці карти брала участь інтернаціональна команда дослідників, а так само неурядові організації та незалежні експерти.
  Для вивчення такої великої території і складної екосистеми було опитано більше 150 дослідників з різних галузей знання. Так само було вивчено вплив 34 факторів, таких як ерозія берегової лінії, чужорідні організми, забруднення від промислових і сільськогосподарських об'єктів, рибальство, кліматичні зміни та багато іншого. Ці фактори були розгрупувані по типу: біологічні, фізичні і хімічні, а так само за ступенем небезпеки для всіх п'яти озер.
  Після, при аналізі отриманої карти, учені змогли скласти чітке уявлення про небезпеки, що загрожують Озерам. Особливу увагу вони приділили тим з них, які виходять від людини. Все: від незаконної риболовлі та полювання до скидання хімічно забруднених вод було враховано і ретельно вивчено.
  Учені сподіваються, що їх робота вплине на рішення чиновників усіх рівнів, відповідальних за прийняття рішень, що стосуються Великих Озер, повідомляє портал www.sciencedaily.com. Також пропонуємо ознайомитись із  Артофис.

Фото: http://ecoportal.su/news.php?id=67315
Джерело: http://ecoportal.su/news.php?id=67315
Категорія: Зі сфери ГІС та картографії | Переглядів: 4367 | Додав: wiktor | Теги: озеро, несприятливі процеси, карта, Онтаріо | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar