Головна » 2011 » Октябрь » 19 » Опублікована найточніша топографічна карта Землі
18:31
Опублікована найточніша топографічна карта Землі
 зміна клімату, зріст, людина, дослідження  Американське і японське космічні агентства опублікували найточнішу (другу за рахунком) на сьогоднішній день топографічну карту Землі.
   Про це повідомляється в прес-релізі на сайті NASA. Перша версія цієї ж карти була опублікована в червні 2009 року.
   В рамках нової версії до карти були додані дані, отримані після аналізу 260 000 стереозображень, зроблених апаратом Terra. У результаті було значно збільшено дозвіл карти. Карта розміщена для вільного доступу в Інтернеті, повідомляє Лента.ру
   Супутник Terra був запущений в 1999 році. На ньому є п'ять основних інструментів для вивчення земної поверхні, а також моніторингу клімату та навколишнього середовища. Серед них японський інструмент ASTER, призначений для отримання вимірювання висоти точок рельєфу поверхні.
    За допомогою апарата також ведеться спостереження за багатьма відбуваються на Землі процесами. Так, в лютому 2010 року апарат сфотографував виверження вулкана Каримський. Супутником було зроблено велику кількість знімків вулканів.
    Нагадаємо, раніше американські астрономи представили найбільшу і докладну тривимірну карту Всесвіту.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://focus.ua
Категорія: Зі сфери ГІС та картографії | Переглядів: 3725 | Додав: wiktor | Теги: Супутник, Terra, топографічна карта, НАСА | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar