Головна » 2012 » Февраль » 20 » Складена найточніша на сьогодні карта висоти лісів
20:26
Складена найточніша на сьогодні карта висоти лісів
 ліс, НАСА, ICESat, карта Дослідницька група на чолі з вченими з НАСА склала точну карту у високому дозволі, на якій зображена висота лісів нашої планети.
  Вона стане в нагоді для розрахунків біомаси і вуглецю, нею запасеного, а також для розуміння ролі лісів у зміні клімату і для вивчення дикої природи.
   В основу карти лягло 2500000 вимірювань, виконаних у 2005 році геофізичним лазерним висотоміром супутника НАСА ICESat. Їх звірили з даними приблизно сімдесяти наземних станцій і доповнили результатами, отриманими за допомогою супутника Terra, а також програм Shuttle Radar Topography Mission і Tropical Rainfall Measuring Mission. Плюс використана база даних WorldClim. Остання являє собою набір загальнодоступних відомостей про клімат планети. Масштаб - 1 км на піксель.
   Дослідники з'ясували, що в цілому на великих висотах над рівнем моря ліси стають нижчими, а в низинах, навпаки, зростають. Найвищі - в низьких широтах: чим далі від тропіків, тим нижче. Винятком стали ліси в районі 40 ° південної широти, розташовані в Австралії та Новій Зеландії, де ростуть евкаліпти - одні з найвищих дерев світу, що досягають деколи 40 м.
   Результати дослідження опубліковані у виданні Journal of Geophysical Research - Biogeosciences.
   Підготовлено за матеріалами НАСА.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Зі сфери ГІС та картографії | Переглядів: 4527 | Додав: wiktor | Теги: ліс, ICESat, карта, НАСА | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar