-->Головна » 2010 » Июнь » 21

Вченим вперше в історії вдалося записати музику Сонця

музика сонця, магнітне поле, зірка, астрономи  Астрономи Шеффілдського університету зафіксували звуки, які виробляло магнітне поле зовнішньої атмосфери зірки.
     Про це повідомляє британське видання The Telegraph.
    Фахівці вже давно знали, що
корональні кільця, які знаходяться в атмосфері Сонця,  вібрують. ... Читати далі»

21.06.2010

Запущено супутник для складання тривимірної карти Землі

TanDEM-X, супутник, тривимірна карта, планета  З космодрому Байконур запущений німецький науковий супутник TanDEM-X, який складе і тривимірну карту Земл, пише BBC News.

На орбіту вивела апарат російсько-українська ракета-носій "Дніпро". Супутник відокремився від її останнього ступеня 21 червня, в 6:29 за київським часом, через 15 хвилин після старту. Апар ... Читати далі»

21.06.2010

Підводний хребет винен в потеплінні

льдовик, Антарктида, Пайн-Айленд ,потепління   Група вчених з з British Antarctic Survey (BAS), одним з керівників якої став доктор П'єр Дютру (Pierre Dutrieux), виявила 400-метровий підводний хребет в західній частині Антарктики, що  спускається в море під льодовик Пайн-Айленд, повідомляє BBC News. Гляціологи знайшли також свідчення того, що льодовик, що має пливучий  в океані хвіст довжиною близько 50 км, раніше спускав ... Читати далі»

21.06.2010

Сірководень сповільнив еволюцію

еволюція, сірководень, океанічна вода, глобальне окислення   Вчені з університету Ньюкасла (University of Newcastle), Великобританія, провели дослідження і прийшли до висновку, що океанська вода, забруднена сірководнем, може пояснити, чому розвиток життя на Землі розтяглося на довгий час. У ході роботи спеціалісти аналізували зразки осадових гірських порід з району навколо оз. Верхнє в Північній Америці

Близько 2 млрд рок ... Читати далі»

21.06.2010

Жертви стихії

повінь, Китай, Чжецзян, Фуцзянь, Цзянсі, Хунань    Сильні дощі на півдні Китаю, без перерви  йдуть в останній тиждень, призвели до обвалення річкових берегів, повеней і обвалів. В результаті вбито 175 чоловік, зниклими безвісти вважаються 107, повідомляє агентство Reuters. Зруйновано автомагістралі та залізниці, 144 тис. будинків та 1,36 млн га сільськогосподарських угідь.

Економічний збиток від розгулу стихії ... Читати далі»

21.06.2010

Чи бути кітобійству

китобійний промисел, міжнародна китобійна комісія, кити      На щорічній тижневої конференції Міжнародної китобійної комісії (International WhalingCommission) в Агадир, Марокко, визначається доля китобійного промислу на найближчі 10 років, повідомляє BBC News. Ряд країн і кілька груп захисників навколишнього середовища стоять за повну заборону міжнародної торгівлі або хоча б устроженіе режиму, в той час як інші різк ... Читати далі»

21.06.2010

Столицю гексосів знайшли під землею

Єгипет, гексоси, археологічні розкопки, столиця  Група австрійських археологів під керівництвом Ірен Мюллер (Irene Mueller) використовувала радіолокаційні зображення для визначення місцезнаходження руїн міста, колишньої столиці Єгипту (3,5 тис. років тому), повідомляє Associated Press. Відомо, що трохи більше століття, з 1664 по 1569 рік до н.е., Єгиптом правили гіксоси, азіатські воїни, можливо, семітського походження, а це місто було ... Читати далі»

21.06.2010

Учені підтвердили гіпотезу про заселення Америки в два етапи

заселення Америки, популяція, індіанські народи, дослідження  Заселення Америки, ймовірно, відбувалося в два етапи, а не в один, як вказує найбільш популярна гіпотеза.

До такого висновку прийшли вчені після порівняння черепів стародавніх і сучасних американських індіанців.

Фахівці вивчили кілька десятків черепів корінних жителів Америки віком до 11 тисяч років, а також близько 300 черепів, що належали індіан ... Читати далі»

20.06.2010