Головна » 2010 » Июнь » 21 » Запущено супутник для складання тривимірної карти Землі
20:15
Запущено супутник для складання тривимірної карти Землі
TanDEM-X, супутник, тривимірна карта, планета  З космодрому Байконур запущений німецький науковий супутник TanDEM-X, який складе і тривимірну карту Земл, пише BBC News.

На орбіту вивела апарат російсько-українська ракета-носій "Дніпро". Супутник відокремився від її останнього ступеня 21 червня, в 6:29 за київським часом, через 15 хвилин після старту. Апарат було виведено на сонячно-синхронну орбіту висотою близько 514 кілометрів і нахилом приблизно 97 градусів, уточнює "Інтерфакс".

Апарати, які обертаються по сонячно-синхронній орбіті, проходять над будь-якими точками Землі приблизно в один і той же місцевий сонячний час. Завдяки цій особливості переміщення в кожній точці спостерігається збереження однакових умов освітлення при всіх проходах супутника - ці умови добре підходять для спостережень за планетою.

TanDEM-X, місія якого триватиме три роки, буде посилати на поверхню Землі мікрохвилі і за часом затримки сигналу визначати висоту  району, що вивчається (від низинних ділянок сигнал буде йти довше, ніж від гористих). Новий супутник буде працювати в парі з запущеним в 2007 році апаратом-близнюком-X TerraSAR. Їх орбіти будуть пролягати дуже близько один від одного - мінімальна відстань складе 200 метрів.

Спільна робота супутників дозволить вченим створити тривимірні карти Землі з роздільною здатністю більше двох метрів. Дозвіл карт, одержуваних за допомогою одного TerraSAR-X, не перевищує 10 метрів.

Джерело: http://www.lenta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3031 | Додав: wiktor | Теги: Супутник, планета, тривимірна карта, TanDEM-X | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar