Головна » 2010 » Июнь » 21 » Жертви стихії
19:51
Жертви стихії
повінь, Китай, Чжецзян, Фуцзянь, Цзянсі, Хунань    Сильні дощі на півдні Китаю, без перерви  йдуть в останній тиждень, призвели до обвалення річкових берегів, повеней і обвалів. В результаті вбито 175 чоловік, зниклими безвісти вважаються 107, повідомляє агентство Reuters. Зруйновано автомагістралі та залізниці, 144 тис. будинків та 1,36 млн га сільськогосподарських угідь.

Економічний збиток від розгулу стихії склав 19,7 млрд юанів ($ 2,89 млрд). Більше інших постраждали провінції Чжецзян, Фуцзянь, Цзянсі, Хунань, Гуандун, Сичуань, Гуйчжоу і Гуансі-Чжуанський автономний район КНР. За прогнозами синоптиків, у найближчі дні зливи продовжаться, але тепер вони охоплять не лише південь, але і північ країни.

А в центральному Китаї, в місті Піндіншань провінції Хенань, на вугільній шахті сьогодні стався вибух. Під завалами опинилися 75 гірників, але 28 врятувалися. Шестеро госпіталізовані з сильними опіками. Влада відзначають, що термін ліцензії на розробку шахти минув 6 червня, але власник продовжував експлуатувати шахту нелегально.

В останні роки рівень безпеки в гірничо-видобувної промисловості значно підвищився. Проте китайські шахти донині залишаються найнебезпечнішими в світі. Щорічне число жертв там обчислюється тисячами. Основна причина аварій - це недотримання техніки безпеки, недостатня вентиляція і відсутність необхідних засобів для гасіння пожежі, повідомляє Epoch Times. За 2009 рік надзвичайні події і вибухи на шахтах вбили більше 2600 чоловік.

Не тільки китайські шахти, утім, приносять щорічно сумні жертви. Нагадаємо, що в ніч на 9 травня цього року страшний вибух стався на шахті «Распадская» в Кузбасі (Кузнецький вугільний басейн), Західна Сибір, Росія. На момент вибуху під землею знаходилося 359 чоловік. Загинули 66 людей, більше 100 постраждали, доля 24 залишається невідомою. Рятувальники припинили пошуки шахтарів 13 травня з-за високої концентрації метану та горіння вугільних пластів.

Дві причини першого вибуху вважаються основними - недотримання технології видобутку вугілля і несправне обладнання. Після проведення технічних експертиз ситуація стане ясніше. Справу за фактом двох вибухів, що прогриміли в «Распадской», порушено за ч. 3 ст. 216 КК РФ («Порушення правил безпеки при проведенні гірничих робіт, що призвело до смерті двох або більше осіб»).

Які залишилися без роботи гірників з «Распадской» готова прийняти Кемеровська компанія «Ровер» (до складу компанії входить шахта і два розрізу). На першому етапі будуть працевлаштовані 80 шахтарів. Роботу при цьому планується організувати вахтовим методом. Крім того, для будівництва нової шахти «Ровер» набере ще 200 прохідників, а охочих за свій рахунок переучити для роботи на вугільному розрізі.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1966 | Додав: wiktor | Теги: Китай, Фуцзянь, повінь, Цзянсі, Чжецзян, Хунань | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar