-->Головна » 2010 » Август » 09

Південний Схід України перетвориться на напівпустелю

опустелювання, Україна, думка екологів     Екологи стверджують, що скоро в Україні повністю зміниться клімат. Проте в апокаліпсис вірять не всі. Як пише газета «Сьогодні», в переддень 35-річчя появи терміна «глобальне потепління» про це висловилися кілька вчених і екологів: на їхню думку, ліси на півночі України зрідіють - їх змінить лісостеп, степ на півдні взагалі стане напівпустелею, а високі температури влітку там зрі ... Читати далі»

09.08.2010

Мер Рівного просить у Азарова мільйон на порятунок Рівненської геологічної експедиції

Хомко, Рівне, Рівненська геологічноа експедиція    Мер міста Рівне Володимир Хомко готує лист Прем'єр-міністру України Миколі Азарову. Чиновник просить його звернути особливу увагу на Рівненську геологічну експедицію державного підприємства «Північгеологія».
    До такого кроку рівненського чиновника підштовхнула скрутна фінансова ситуація на підприємстві, де зараз в Рівному працює 98 чоловік і тільки ... два ... Читати далі»

09.08.2010

Вчені знайшли "Едемський сад" на півдні Африки

Кертіс Марін, палеонтологія, Едемський сад, південь Африки   Палеоантрополог з Університету Арізони Кертіс Марін (Curtis Marean) прийшов до висновку, що близько 164 тисяч років тому на Землі залишалося лише кілька сотень представників виду Homo sapiens, які жили на невеликій ділянці суші на південному узбережжі Африки. Статтю вченого опублікував журнал Scientific American, а її основні висновки наводяться в повідомленні Університ ... Читати далі»

09.08.2010

Морські водорості руйнують Великий бар'єрний риф

морські водорості, Великий бар'єрний риф, Австралія    Як роз'яснила доктор з Інституту морських наук (AIMS) Катаріна Фабріціус (Dr Katharina Fabricius), водорості є природною частиною рифів. "Однак погана якість води, її каламутність сприяють надмірному розмноженню морської флори, - підкреслила доктор Фабріціус. - Коли концентрація морських водоростей у воді стає занадто високою, корала просто не вистачає місця для подальшого з ... Читати далі»

09.08.2010

На Волині для незрячих організували подорож на човнах і байдарках

соціальна акція, Волинь, сплав, незрячі    На Волині завершився реабілітаційний табір для незрячої молоді та дітей «Подолаємо бар’єри в собі», який був організований Волинським обласним осередком Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів із вадами зору «Генерація успішної дії» за підтримки Волинської обласної державної адміністрації в особі Бориса Клімчука та Шацької ОДА в особі Володимира Найди.

Подолав ... Читати далі»

09.08.2010

Свердловину зацементували

Мексиканська затока, буріння, нафтова платформа, витік нафти   Британська нафтогазова компанія British Petroleum (BP) зацементувала верхню частину аварійної нафтової свердловини на дні Мексиканської затоки, повідомляє РБК. Очікується, що цементування дозволить повністю зупинити витік нафти. Зараз фахівці ВР перевіряють, як себе веде свердловина після цементування, і чи ... Читати далі»

09.08.2010

Смерть джунглів

тропічні ліси, обезліснення, біорізноманіття   Через 90 років на Землі залишиться менше п'ятої частини рослин і тварин, які зараз водяться в тропічних лісах, повідомляє Daily Telegraph. Такі висновки були зроблені фахівцями з Вашингтонського інституту Карнегі (Carnegie Institution of Washington), США, за результатами вивчення зображень, отриманих із супутників і дозволяють скласти карти глобального збезлісення і вирубки лісів.
... Читати далі»

09.08.2010

Гренландія втратила крижину

Гренландія, айсберг, льодовик ПетерманнаГігантський крижаний острів, чиї розміри в чотири рази перевершують площу Манхеттена, відколовся в минулий четвер від одного з двох основних льодовиків Гренландії - льодовика Петерманна. Площа гігантської крижини складає 260 кв. км, а товщина - 50 м. Вчені говорять, що таких великих айсбергів не було в Арктиці майже 50 років, повідомляє агентство Reuters.

Зараз айсберг дрейфує між Гренландією ... Читати далі»

09.08.2010