Головна » 2010 » Август » 9 » Свердловину зацементували
08:51
Свердловину зацементували
Мексиканська затока, буріння, нафтова платформа, витік нафти   Британська нафтогазова компанія British Petroleum (BP) зацементувала верхню частину аварійної нафтової свердловини на дні Мексиканської затоки, повідомляє РБК. Очікується, що цементування дозволить повністю зупинити витік нафти. Зараз фахівці ВР перевіряють, як себе веде свердловина після цементування, і чи не випливає нафта в воду. У компанії планують остаточно законсервувати злощасну свердловину до кінця серпня поточного року, тобто після того, як завершиться буріння допоміжних свердловин.

Нагадаємо, що витік нафти стався в квітні 2010 року в результаті пожежі на нафтовій платформі Deepwater Horizon в Мексиканській затоці, що розташовувалася в 50 милях від берегів Луїзіани, США. Компанія BP володіла буровою платформою на правах оренди. Пожежа почалася після вибуху. З палаючої платформи були врятовані 115 чоловік, 11 зникли без вісті. 22 квітня платформа затонула.

За словами фахівців з Міністерства енергетики США, відразу після аварії в Мексиканську затоку виливалося порядку 62 тис. барелів нафти на день. Після установки заглушки на аварійній свердловині (15 липня) в Мексиканську затоку виливалося вже 53 тис. Всього за час аварії у води Мексиканської затоки вилилося, за останніми оцінками, від 4,1 до 4,9 млн барелів нафти. Однак, за даними урядових експертів США, близько 74% вилилася нафти видалено з екосистеми шляхом збору її з поверхні води і на узбережжі, а також завдяки природним факторам.

«Навколо Світу» розповідав, що Тоні Хейворд (Tony Hayward), виконавчий директор ВР, з 1 жовтня залишає свій пост. У компанії Хейворд пропрацював 28 років і за цей час забезпечив собі досить велику вихідну допомогу і пенсію в розмірі £ 584 тис. щорічних виплат. Його місце займе Роберт Дадлі (Robert Dudley), директор BP, який зараз відповідає за ліквідацію наслідків витоку нафти з свердловини в Мексиканській затоці. У минулому він працював у російській ТНК-BP, а в BP був призначений директором в 2009 році.

Треба відзначити, що пан Дадлі прийме цей пост не в найкращий для компанії час. У світлі величезних витрат і втрат репутації у зв'язку з аварією на нафтовій платформі Deep Horizon компанія BP відчуває дуже важкі часи. З моменту аварії вона вже втратила приблизно 40% капіталізації через падіння вартості акцій.

До речі, Конгрес США прийняв поправки до закону про навколишнє середовище, за яким компанії, які заподіяли їй шкоду, на 7 років будуть відсторонені від буріння нових нафтових свердловин в океані.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 4246 | Додав: wiktor | Теги: нафтова платформа, Буріння, витік нафти, Мексиканська затока | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar