Головна » 2010 » Август » 9 » Морські водорості руйнують Великий бар'єрний риф
09:08
Морські водорості руйнують Великий бар'єрний риф
морські водорості, Великий бар'єрний риф, Австралія    Як роз'яснила доктор з Інституту морських наук (AIMS) Катаріна Фабріціус (Dr Katharina Fabricius), водорості є природною частиною рифів. "Однак погана якість води, її каламутність сприяють надмірному розмноженню морської флори, - підкреслила доктор Фабріціус. - Коли концентрація морських водоростей у воді стає занадто високою, корала просто не вистачає місця для подальшого зростання".

У ході дослідження, починаючи з 1992 року, регулярно бралися зразки води з 150 рифів, що входять до складу морського заповідника. За цей проміжок часу концентрація водоростей збільшилася в п'ять разів. Більш того, близько 22 проц водної гладі Великого бар'єрного рифу не відповідають екологічним нормам.

"Винуватцями забруднення води, в першу чергу, є туристичний і сільськогосподарський сектора, - сказала доктор Фабріціус. - Якщо мандрівники просто розкидають сміття, то фермери, використовуючи хімікати, сприяють тому, що стічні води несуть в океан отруйні речовини". "Якщо прагнути до поліпшення якості води, то популяція водоростей буде скорочена більш ніж на одну третину, - зауважила науковець. - До того ж на 13 проц збільшиться і різноманітність коралів, деякі види яких стали зникати".

Великий бар'єрний риф є найбільшою екосистемою у світі і внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Він тягнеться на 2 тис км уздовж північно-східного узбережжя П'ятого континенту і за площею займає 345 тис кв метрів.

Джерело: http://www.oceanology.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 4743 | Додав: wiktor | Теги: морські водорості, Австралія, Великий бар'єрний риф | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar