Головна » 2011 » Январь » 27 » Чотирьом українським областям загрожує запустіння
18:20
Чотирьом українським областям загрожує запустіння
 Україні потрібно задуматися про залучення трудових ресурсів, оскільки розрахунки говорять про колосальний дефіцит робочої сили до 2025 року.

Про це заявив Олексій Позняк, завідувач відділом міграційних досліджень Інституту демографії та соціологічних досліджень НАН України.

«У працездатний вік вступить нечисленне покоління з« демографічний ями », народжене в кінці дев'яностих, а вийде з нього куди більше людей. Так що без трудових мігрантів з країн, що розвиваються не обійтися ... Тому краще починати залучення мігрантів з Африки і Південно-Східної Азії зараз, малими партіями, інтегруючи їх у суспільство », - заявив Позняк в інтерв'ю« Комсомольській правді в Україні ».

За словами фахівця-демографа, найактивніший відтік робочої сили за кордон спостерігається в Закарпатті. Однак найвищі темпи падіння чисельності населення все ж таки не на заході, а в декількох центральних і північних областях.

«Особливу тривогу викликає Чернігівська область. За нею - Сумська, Кіровоградська, Луганська. За середнім варіантом прогнозу, якщо до 2025 року Україні в цілому «зменшиться» на 5-7%, то перелічені області - на 18-20%. На рівні районів ми не прогнозуємо. Однак треба розуміти: в обласному центрі втрати напевно виявляться менше, а чим глибше в провінцію, тим пустелі ... Так що загроза українських обезлюднення територій, на жаль, не вигадка і не страшилка. Там зможе оселитися будь-який, хто захоче », - додав Позняк.
Фото: www.newsukraine.com.ua
Джерело: hhttp://www.newsukraine.com.ua
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1727 | Додав: wiktor | Теги: демографія, Робоча сила, український, Чернігівська область | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar