Головна » 2011 » Январь » 27 » Атомні електростанції будуватимуть на морському дні
18:00
Атомні електростанції будуватимуть на морському дні
 Ось уже не перший рік вчені запевняють: сучасні ядерні електростанції високоефективні, безпечні і исті. Проте переважна більшість жителів планети ставляться до них з недовірою, і вже тим більше не бажають жити з ними по сусідству.

Вирішити цей конфлікт інтересів взялися французи. Вони запропонували закріпити ядерні реактори в оболонці субмарин і розмістити їх в офшорній зоні, де вони будуть виробляти електроенергію, не турбуючи нікого своєю близькою присутністю.

Атомна електростанція майбутнього - це субмарина, яка отримала назву Flexblue. Вона буде являти собою герметичну циліндричну конструкцію довжиною близько 100 метрів. Субмарина буде мати власний двигун і баластову систему, що дозволить їй переміщатися подібно звичайному підводному човну. А ядерний реактор і парові турбіни електростанції зможуть виробляти 250 мегават електроенергії. Розташовуватися електростанції Flexblue будуть на віддалі трьох-чотирьох кілометрів від узбережжя на глибині декількох сотень метрів. Вироблена ними електроенергія буде передаватися на берег за системою підводних кабелів, прокладених по морському дну.

Варто відзначити, що більшість вчених сприйняли цю ідею на "ура", адже модульна система, здатна занурюватися у воду, не тільки безпечна та легка у використанні, але і набагато дешевші у виробництві. Крім того, електростанції-субмарини можуть працювати в автономному режимі, не вимагаючи постійного контролю - а це теж економія, адже компаніям не доведеться платити додатковим співробітникам.
Фото: vkurse.ua
Джерело: http://www.geograf.com.ua
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1609 | Додав: wiktor | Теги: будівництво, Flexblue, морське дно, АЕС | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar