Головна » 2011 » Январь » 27 » Космічний турист вперше купив квиток на ракету до Місяця
17:40
Космічний турист вперше купив квиток на ракету до Місяця
   Глава компанії Space Adventures Ерік Андерсон заявив, що перший комерційний пілотований космічний політ до Місяця і назад на російському кораблі «Союз» відбудеться приблизно в 2015 році, і що компанія продала одне з двох місць на нього.

При цьому Андерсон відмовився назвати ім'я людини, яка купила квиток, додавши, що це впізнанна персона. За його словами, в даний час завершуються переговори з другим клієнтом, який відправиться у політ навколо Місяця.

Space Adventures пропонує потенційному клієнту побачити протилежну сторону Місяця, «використовуючи унікальне поєднання існуючих і випробуваних в польотах російських технологій».

Про можливість комерційного пілотованого космічного польоту навколо Місяця на російському кораблі «Союз» компанія Space Adventures оголосила в серпні 2005 року. Тоді вартість путівки становила 100 млн доларів.

Підмосковна Ракетно-космічна корпорація «Енергія» (розробник і виробник пілотованих кораблів "Союз") запропонувала дві схеми реалізації комерційного польоту навколо Місяця.

Перша передбачає роздільний запуск "Союзу" і розгінного блоку, їх стикування на низькій навколоземній орбіті, переліт до Місяця за допомогою двигуна розгінного блоку, відділення "Союзу" від розгінного блоку, обліт Місяця, зворотний переліт до Землі і приземлення. Такий політ займе вісім-дев'ять днів.

Друга схема включає додатковий візит на Міжнародну космічну станцію (МКС) перед стикуванням з розгінним блоком і перельотом до Місяця. Цей варіант передбачає політ тривалістю від дев'яти до 21 діб.

Компанія Space Adventures заснована в 1998 році і надає приватним особам можливість полетіти в космос. Компанія організувала вісім польотів космічних туристів на МКС.
Фото: www.segodnya.ua
Джерело: http://www.segodnya.ua
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1805 | Додав: wiktor | Теги: Місяць, Ерік Андерсон, Space Adventures, космічний туризм | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar